Blocuri turn de 21 de etaje, pe un sit arheologic, pe malul lacului Fundeni

Blocuri turn de 21 de etaje, pe un sit arheologic, pe malul lacului Fundeni

Noul ansamblu rezidenţial ar urma să fie construit pe o suprafaţă de 91.768 metri pătraţi pe malul estic al lacului Fundeni. Clădirea cu 21 etaje va avea funcţiuni mixte de spaţii comerciale, birouri, hotel, servicii şi locuinţe colective, în timp ce blocul cu 19 etaje va fi destinat locuinţelor.

Amplasamentul ales pentru noile construcţii se află însă pe un sit arheologic. În aceste condiţii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a obligat constructorul să delimiteze clar aria sitului arheologic. De asemenea, a fost impusă interdicţia de a construi în perimetrul delimitat prin cercetările arheologice până la descărcarea de sarcină arheologică.

Iniţial, constructorul ceruse ridicarea unei clădiri cu 25 de etaje. În avizul de oportunitate însă, Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a recomandat proiectantului să reducă înălţimea clădirilor şi să asigure o zonă de promenadă, agrement şi sport să fie de minim 50 de metri lăţime.

Bloc cu opt etaje cu vedere la Pasajul Basarab

Un alt bloc de locuinţe cu regim de înălţime S+P+6E+7E=8E s-ar putea construi lângă Pasajul Basarab, pe strada Petru Rareş. Proiectul a obţinut deja avizele din partea Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului şi a Comisiei de Circulaţiei din cadrul Primăriei Capitalei.

Ambele proiecte trebuie să treacă însă prin Consiliul General al Municipiului Bucureştiului. Ele vor putea fi realizate doar dacă vor fi aprobate de consilierii generali.