Ansamblu de birouri și magazine, lângă Cathedral Plaza, dezvoltat de Papalekas. GALERIE FOTO

de:
27 mai 2015
2 Afișari
Ansamblu de birouri și magazine, lângă Cathedral Plaza, dezvoltat de Papalekas. GALERIE FOTO

Proiectul a fost realizat de Western Outdoor și urmează să fie dezvoltat pe Strada Luterană, între numerele 7 și 13. Suprafața totală de teren pe care va fi construit noul ansamblu este 6620 de metri pătrați, iar pentru dezvoltarea ansamblului vor trebui demolate trei clădiri, fără valoare arhitecturală sau culturală deosebită.

Clădirile vor avea 4, 5, 6, respectiv 10 etaje plus etaj tehnic. La parter și mezanin vor fi amenajate spații comerciale, iar la etajele superioare vor fi spații de birouri.  În subsol va fi amenajată și o parcare pe patru niveluri, iar la suprafață va fi realizată și o piațetă publică.

„Propunem în același timp si realizarea unui proiect public. Ne-am gandit sa facem un fel de pietonal ecumenic care să reunească biserica Kretzulescu cu fosta biserica Ionică, demolata deja, cu noul templu Calvin, cu biserica Calvina si cu Catedrala Sf. Iosif. De asemenea, ne-am gandit ca str. Luterană să devină o stradă preponderent pietonală”, a declarat arhitectul Sorin Gabrea de la Western Outdoor, în cadrul ședinței Comisiei de Urbanism e miercuri. Sorin Gabrea este și președintele Comisiei de Urbanism. 

Citește și Hotelul Marriott se extinde cu trei clădiri noi

Cookies