ANPC, nereguli la locuri de joacă amenajate în două parcuri din Bucureşti

de:
06 mart. 2020
0 Afișari
ANPC, nereguli la locuri de joacă amenajate în două parcuri din Bucureşti

ANPC a anunţat, joi seară, că a început verificări care vizează locurile de joacă şi parcurile de distracţii. Astfel, vor fi controlate prevederile legale care ţin de autorizare, informare, conformitate, supraveghere, dezinfecţie, împrejmuire, în scopul evitării punerii în pericol a integrităţii şi sănătăţii celor mici.

Preşedintele ANPC, Eduardt Cozminschi, spune că astfel doreşte să ia toate măsurile pentru prevenirea unor accidente.

„În calitate de preşedinte al ANPC, consider că este de datoria mea să iau toate măsurile necesare pentru prevenirea unor accidentări nedorite ale copiilor noştri. Prefer să închidem locaţiile neconforme până la remedierea deficienţelor, decât să înregistrăm evenimente tragice. Responsabilitatea pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce priveşte întreţinerea şi funcţionarea spaţiilor de joacă publice revine primăriilor”, a declarat Eduardt Cozminschi.

Citește și: SRI a început căutările: Distribuiți dacă bănuiți pe cineva

De asemenea, vicepreşedintele ANPC, Veronica Valentina Mitran Piticu, a precizat că vor fi verificate elementele de prindere a echipamentelor şi calitatea materialelor din care sunt alcătuite piesele.

„În calitate de vicepreşedinte al ANPC, dar şi de mamă, pot spune că trebuie să punem siguranţa copiilor noştri pe primul loc: siguranţa elementelor de prindere la echipamentele care compun acel loc de joacă, integritatea tartanului din care este alcătuit covorul-suport, calitatea materialelor din care sunt alcătuite piesele, întrucât este interzis ca acestea să fie metalice sau reparate artizanal.Vreau ca şi copiii noştri să beneficieze de drepturile unui consumator european”, a afirmat Veronica Valentina Mitran Piticu.

Astfel, în urma unui control realizat la locurile de joacă din parcurile Tineretului şi Carol din Bucureşti, comisarii ANPC au descoperit unele spaţii erau murdare, deteriorate sau fuseseră făcute improvizaţii care puteau pune în pericol siguranţa copiilor.

Cookies