ANPC continuă controalele în magazine. Probleme în Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești

05 nov. 2021
517 afișări
ANPC continuă controalele în magazine. Probleme în Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești
ANPC continuă controalele în magazine. Probleme în Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești

După magazinele din centrul Capitalei, le-a venit rândul și celor din zona București-Ilfov. Ce au descoperit comisarii ANPC în Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești, dar și ce amenzi au dat.

ANPC continuă controalele în magazine. Probleme în Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești. Verificări au fost efectuate joi, 4 noiembrie 2021, dar vineri au fost transmise informațiile oficiale de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Până la această dată – 05 noiembrie 2021, ora 15:27, magazinele despre care vorbim nu au trimis reacțiile oficiale despre controalele derulate de ANPC.

ANPC continuă controalele în magazine

După controalele desfășurate în restaurantele IKEA și după ce restaurantul din Pallady a fost închis vreme de 6 luni, ANPC a anunțat noi controale, desfășurate tot joi, 4 noiembrie 2021.

CPCMB – Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a vrut să verifice dacă sunt respectate prevederile legale din domeniu, în zonele alimentare ale magazinelor Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești.

Recomandăm și: Restaurantul IKEA de la Pallady, propus pentru închidere șase luni! Controale ANPC și la Ikea Băneasa. Ce nereguli grave au descoperit

Amintim că, în ultima perioadă, ANPC a mai făcut astfel de verificări și pentru Auchan, Cora și alte magazine Mega Image din Capitală.

Ambii operatori comerciali au fost sancționați contravențional de către CPCMB cu amenzi în valoare de 13.000 de lei. De asemenea, au fost luate și alte măsuri:

  • oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu probleme
  • prestarea serviciului de rotisat (rotisor) al Mega Image a fost oprit temporar.

Recomandăm și: Auchan, amendat pentru mizerie și alte nereguli cu peste 100.000 de lei. ANPC a vizat magazinele din București. Poziția oficială a magazinului | UPDATE

Probleme în Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești

Problemele descoperite de reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București, în cele două magazine, în urma controalelor:

  • erau comercializate unele legume și fructe care aveau modificări organoleptice (consistență moale, mucegai, lovituri mecanice).
  • interiorului rotisorului nu era igienizat corespunzător (erau prezente resturi alimentare, urme de arsuri, un strat gros de grasime, grilajul de la gura de ventilație era murdar).
  • unele produse de cofetărie erau comercializate cu zone cu mucegai de culoare alb-gri.
  • utilizarea, în spațiul de prezentare în vederea comercializării produselor de cofetarie a unor vitrine cu prăjituri și torturi unde a fost găsit un strat serios de praf, dar și resturi alimentare;
  • în laboratorul de panificație existau agregate cu prezență de praf, dar și grăsime arsă în strat gros
  • în laboratorul cofetărie-patiserie, în camera frigorifică de depozitare a preparatelor semifinite, exista un agregat de răcire în vecinătatea căruia a fost constatată o zonă cu depuneri consistente de praf, grăsime, zone de rugină și mucegai din cauza condensului.
Cookies