ANPC a amendat Termoenergetica (fost RADET) cu 10.000 de lei, din cauza unor reclamații nerezolvate

31 dec. 2022
173 Afișari
ANPC a amendat Termoenergetica (fost RADET) cu 10.000 de lei, din cauza unor reclamații nerezolvate
ANPC a amendat Termoenergetica (fost RADET) cu 10.000 de lei, din cauza unor reclamații nerezolvate Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Pornind de la reclamațiile unei asociații de proprietari din Sectorul 3 al Capitalei, ANPC a desfășurat controale, iar în urma acestora a amendat Termoenergetica cu 10.000 de lei.

ANPC a amendat Termoenergetica cu 10.000 de lei

Potrivit unui comunicat transmis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, controalele respective au avut loc în perioada 28 – 29 decembrie 2022. Comisarii au vrut să afle care sunt motivele pentru care 31 de reclamații ale unei asociații de proprietari din Sectorul 3 al Capitalei au rămas nesoluționate, deși în baza de date a Termoenergetica figurau ca fiind rezolvate, transmite Agerpres.

Totodată, controalele desfășurate de ANPC au fost determinate și de sesizările bucureștenilor privind faptul că Termoenergetica nu furnizează agentul termic la temperatura din contract: 55 – 60 de grade Celsius.

În consecință, Compania Municipală Termoenergetica București a fost amendată de ANPC cu suma de 10.000 lei. Pe lângă sancțiunea contravențională, a fost dispusă măsura de restituire a contravalorii serviciului neprestat, iar recalcularea acestui cuantum se va face conform clauzelor din contract.

Ce au constatat comisarii în teren

Ținând cont de sesizările depuse de consumatori, comisarii ANPC au constatat următoarea situație în teren:

  • în cazul unei reclamații, Termoenergetica a făcut dovada acordării diminuărilor conform contractului, acestea fiind evidențiate în factura din luna decembrie;
  • în cazul unei alte reclamații, avaria semnalată în zona Tineretului, nominalizată de mai mulți bucureșteni, a fost remediată, iar temperaturile apei calde este livrată în parametri. Cu toate acestea, temperatura agentului termic furnizat de CET Progresul, deși a fost livrată în parametri, a ajuns în punctul termic la sub jumătate din valoare, situaţie în care temperatura la care agentul termic ajunge la consumator nu poate fi asigurată potrivit contractului.

Reprezentanții Companiei Termoenergetica au declarat că, zona Tineretului este alimentată fie de CET Sud, fie de CET Progresul, iar ariile de acţiune sunt întinse și nu există posibilitatea asigurării parametrilor corespunzători.

În Capitală sunt 6 CET-uri, iar în prezent funcționează doar 4.

ANPC transmite că, în acest moment, la sesizarea asociaţiei de proprietari din Sectorul 3, reprezentanţii Termoenergetica au început acțiuni de remediere a disfuncţionalităților, potrivit Agerpres.

Cookies