ANPC a amendat și închis temporar un magazin Profi din București. Invazie de gândaci, rugină și mucegai | VIDEO

29 ian. 2023
2369 Afișari
ANPC a amendat și închis temporar un magazin Profi din București. Invazie de gândaci, rugină și mucegai | VIDEO
ANPC a amendat și închis temporar un magazin Profi din București. Invazie de gândaci, rugină și mucegai. Sursa foto: captură Facebook/ ANPC

În urma unui control, ANPC anunță că a amendat și a închis temporar un magazin Profi din București, aflat pe Șoseaua Pantelimon. Comisarii au găsit mai multe nereguli.

ANPC a amendat și închis temporar un magazin Profi din București

Verificarea a fost efectuată în cadrul programului „Academia Comisarilor”, inițiat de ANPC.

În urma controlului realizat la operatorul economic Profi Rom Food aflat în Șoseaua Pantelimon, nr. 328, București, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au constatat următoarele deficiențe:

  • La vânzare erau expuse: carne, preparate din carne, lactate, produse ambalate și vrac în vitrine verticale. În momentul în care autoritățile au ridicat tăvile din inox au descoperit rugină în strat gros, vopsea exfoliată, acumulări de praf și de grăsime în strat grosier, acumulări de resturi alimentare și zone cu mucegai;
  • Gândacii de bucătărie invadaseră toată unitatea.

„Prezența masivă (invazie) a insectelor (gândaci de Bucătărie) în toată unitatea”, transmite ANPC într-o postare pe pagina de Facebook.

Contravenții și măsuri

Magazinul Profi din Șoseaua Pantelimon, București, a fost amendat de ANPC cu 20.000 lei – OG 21/1992 rep., încălcare art. 7b alin.(1) și art 7b alin.(5).

În urma neregulilor descoperite, ANPC a aplicat următoarea măsură:

„Oprirea Temporară a Prestării Serviciilor întregii unități pana la remedierea deficientelor constate.”

O altă acțiune de control în zona Piața Unirii

În cadrul unei acțiuni de control realizată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), 20 de operatori economici care își desfășoară activitatea în zona Piața Unirii au fost amendați. Amenzile au avut o valoare totală de 188.000 lei, potrivit Agerpres.

Pe lângă amenzi, autoritățile au dat și patru avertismente. De asemenea, a fost dispusă oprirea definitivă de la vânzare sau utilizare în vederea preparării a peste 400 kg de produse alimentare care erau neconforme și s-a dispus și oprirea temporară a prestării serviciilor până în momentul în care vor fi remediate deficiențele, pentru șapte operatori economici (șase unităţi și trei vitrine frigorifice din cea de-a 7-a).

Cookies