ANPC a amendat, în București, o cunoscută agenție de turism. Clienții au reclamat oferte înșelătoare

20 mai 2022
4544 Afișari
ANPC a amendat, în București, o cunoscută agenție de turism. Clienții au reclamat oferte înșelătoare
ANPC a amendat, în București, o cunoscută agenție de turism. Clienții au reclamat oferte înșelătoare. Sursa foto: Facebook/ ANPC

ANPC anunță că a amendat, în București, o cunoscută agenție de turism românească, cu suma de 90.000 de lei. 7 agenții, aparținând aceluiași operator de turism, au fost controlate de comisarii CPCMB, în urma mai multor reclamații primite de la clienți.

ANPC a amendat, în București, o cunoscută agenție de turism

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a verificat dacă 7 agenții de turism aparținând operatorului economic SC CHRISTIAN’76 TOUR SRL, respectă prevederile legale, în domeniu, ca urmare a unui număr însemnat de reclamații primite de la clienți, pe această temă.

În urma controalelor realizate, comisarii CPCMB au dat amenzi în valoare totală de 90.000 de lei. Totodată, comisarii au dat și 3 avertismente, dar și 7 propuneri de încetare a practicilor incorecte.

„De-a lungul anilor, am făcut dese avertizări legate de activitatea operatorilor economici din turism.
Speram ca acest mesaj să ajungă și la agenții, dar iată că nu m-am făcut înțeles.
Este momentul în care sancționarea a devenit obligatorie.
Vom demara o tematică, la nivel național pe acest subiect. Se apropie perioada vacanțelor și trebuie să fim siguri că niciun consumator nu va fi înșelat”, a declarat directorul general al ANPC, Paul Anghel.

Clienții au reclamat oferte înșelătoare

Echipele de control ale CPCMB au descoperit următoarele nereguli:

  • Erau indicate unele reduceri de prețuri, la cele practicate, dar nu se putea demonstra această micșorare în istoricul prețului;
  • Agențiile de turism menționau prețuri folosind sintagma „de la…”, însă fără precizarea un preț maxim;
  • Erau indicate taxele incluse, dar nu erau specificate (în mod clar) la ce tip de taxe se referă mențiunea, în condițiile în care în contracte apăreau și taxe neincluse;
  • Pachetele de servicii turistice din România aveau afișate prețuri în euro;
  • Nu era afișat cursul de schimb valutar în agenții;
  • Două puncte de lucru aveau sediul expirat.

ANPC îi sfătuiește pe clienți să ceară toate informațiile legate de destinație, cazare, transport, serviciile de masă, precum și de modalitățile de plată, în momentul în care vor să cumpere un pachet de servicii turistice.

Cookies