ANPC a amendat compania Electrica Furnizare cu 20.000 de lei. Firma este acuzată că nu a emis facturile clienților

23 oct. 2022
781 Afișari
ANPC a amendat compania Electrica Furnizare cu 20.000 de lei. Firma este acuzată că nu a emis facturile clienților
ANPC a amendat compania Electrica Furnizare cu 20.000 de lei. Firma este acuzată că nu a emis facturile clienților. Sursa foto: Unsplash

ANPC prin Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia a sancționat de două ori compania Electrica Furnizare pentru faptul că nu a emis facturile pentru clienți. Cele două amenzi au o valoare totală de 20.000 de lei. Totodată, clienții companiei respective vor putea cere plata eșalonată a facturilor.

Compania Electrica Furnizare a fost amendată de către Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia cu suma de 20.000 de lei deoarece clienților nu le erau emise facturile. Astfel, aceștia au transmis mai multe sesizări către ANPC, precizând că se tem că nu vor putea să achite facturile dacă acestea nu sunt emise la timp și compania lasă sumele să se adune, potrivit Gândul.

ANPC a amendat compania Electrica Furnizare cu 20.000 de lei pentru că nu a emis facturile clienților

Acest incident a fost făcut public de către comisarul-șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, pe pagina sa de Facebook.

„Operatorul economic a fost sancţionat de comisarii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova cu 2 amenzi în valoare totală de 20.000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse în documentul de control anterior (emiterea facturilor în termen de maxim 15 zile), precum şi pentru nerespectarea condiţiilor contractuale de a emite facturile la timp. În acelaşi timp s-au dispus măsuri de remediere a deficienţelor (emiterea facturilor către consumatorii casnici)”, a transmis acesta pe Facebook.

Potrivit conducerii Electrica Furnizare, facturarea a fost întârziată de schimbările legislative, iar compania ar urma să ofere plata eșalonată celor care primesc facturi cu valori mari. Mai mult, pentru clienții care sunt afectați de emiterea întârziată a facturilor va exista o perioadă „de grație suplimentară” în vederea achitării.

CITEȘTE ȘI

Muzeul Municipiului București își deschide porțile. Primarul Nicușor Dan invită specialiștii din cultură și educație să propună expoziții și activități

Accident mortal în nordul Bucureștiului. Un motociclist și-a pierdut viața după ce s-a ciocnit cu o mașină

Trenul metropolitan București – Ilfov începe să prindă contur. Prima etapă ar urma să coste 44 de milioane de euro și trenurile ar transporta inițial 86.000 de călători pe zi

Cookies