Captura zilei: O parcare cu plată aproape goală și un autoturism parcat pe trotuar, în zona Sala Palatului | Numerele Poliției Locale pe sectoare

15 sept. 2022
14538 Afișari
Captura zilei: O parcare cu plată aproape goală și un autoturism parcat pe trotuar, în zona Sala Palatului | Numerele Poliției Locale pe sectoare

Politica mașinilor urcate pe trotuar continuă în București și după 15 august, în pofida faptului că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și viceprimarul Stelian Bujduveanu au anunțat amenzi și blocări de roți, dar și ridicări de mașini, acolo unde situațiile sunt agravante.

Oficialii Primăriei Capitalei au anunțat că după 15 august vor avea toleranță zero pentru parcarea pe trotuar în centrul orașului, iar treptat, în această zonă, nu se va mai putea parca gratuit, urmând să fie trasate parcări cu plată peste tot unde e posibil, așa cum este în alte capitale europene.

Cu toate acestea, aproape zilnic, vânătorii de astfel de situații, comunitățile ”Străzi pentru oameni” și ”Vrem schimbare”, găsesc exemple de mașini parcate neregulamentar. O mână de oameni găsesc ceea ce Poliția Locală nu reușește. Tot aceștia sunt cei care popularizează numele la care Poliția Locală poate fi sunată pentru a aplica amenzi.

Astăzi, 15 septembrie, la fix o lună de la începerea revoluției parcărilor, comunitatea „Străzi pentru oameni” a mai găsit un exemplu, la Sala Palatului.

În această zonă se parchează constant pe: alveolele verzi, trotuare, treceri de pietoni și carosabil.

”La 25 de metri distanță este parcarea de la Ateneu, în acest moment jumătate goală . Doar că parcarea de la Ateneu este cu plată.”, se menționează în postarea care conține fotografia de mai sus (ilustrația articolului).

În comentarii, o persoană a avut un comentariu dur: ”Cum să plătească ei? ce, sunt la Sofia, Salonic, Belgrad, Budapesta sau oriunde în Balcani unde se plătește până și în orasele mici? nuuuu, ei sunt la Bucale, orașul fără norme da plin de deștepți care trăiesc prost si se cred mari reușiti în viata pentru că se chinuie să aiba o masină și să o parcheze distrugând viața altora care au mobilitate redusă”.

În postare, ”Străzi pentru oameni” îndemnă să fie folosite telefoanele Poliției Locale unde se pot face sesizări pentru eliberarea trotuarelor.

Aceste telefoane sunt:

  • Poliția Locală Sector 1 – 021 9540
  • Poliția Locală Sector 2 – 021 9941
  • Poliția Locală Sector 3 – 021 9543
  • Poliția Locală Sector 4 – 021 9441
  • Poliția Locală Sector 5 – 031 9451
  • Poliția Locală Sector 6 – 021 9546

Revoluția parcărilor a început în forță, în prima săptămână, au fost montați stâlpișori pe marginea trotuarelor care erau ocupate de ani de zile de mașini, au fost date 169 de amenzi în valoare totală de 52.145 de lei. Polițiștii au aplicat și și 536 somații și au fost ridicate trei mașini. Statistica a fost publicată de Hotnews.

Îți recomandăm și:

Cookies