ANM: Weekend-ul vine cu lapoviță și ninsori în București

07 ian. 2022
347 Afișari
ANM: Weekend-ul vine cu lapoviță și ninsori în București

În București, sâmbătă și duminică, vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații slabe, anunță ANM în prognoza specială emisă pentru Capitală. În restul țării, va ninge în regiunile Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei.

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă pentru perioada sâmbătă, 8 ianuarie ora 04.00 – duminică ora 9 ianuarie 12.00.

Precipitațiile în București vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în dimineața zilei de 8 ianuarie și ploaie în restul intervalului.

Vântul va sufla moderat. Temperatura minimă, din noaptea de vineri spre sâmbătă va fi de 0…1 grad, în timp ce sâmbătă și sâmbătă spre duminică, temperatura aerului nu se va modifica semnificativ și va avea valori de 2…4 grade.

Cum va fi vremea în restul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de ninsori în intervalul 08 ianuarie, ora 04 – 09 ianuarie, ora 12, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. În zonele menționate vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent, scrie Mediafax.

Cantitățile de apă vor fi în general de 10…15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea. În restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă (08 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice.

Cookies