ANM: Posibil cod portocaliu de vreme rea, de vineri

de:
21 mart. 2013
0 Afișari
ANM: Posibil cod portocaliu de vreme rea, de vineri

Potrivit ANM, vineri ar putea fi emis un cod portocaliu de vreme rea. Anterior, ANM a anunţat că la sfârșitul week-endului și începutul săptămânii viitoare vremea se va răci, iar precipitaţiile vor fi însemnate cantitativ. De asemenea, precipitaţiile sub formă de ploaie s-ar putea transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Avertizarea de cod galben a fost emisă pentru întreaga țară, inclusiv pentru Capitală. Dacă în alte zone va fi zăpadă viscolită, la București avertizarea se referă la vânt puternic și o răcire puternică a vremii. 

Intervalul pentru care este emisă avertizarea cod galben este de vineri, 22 martie, de la ora 08.00, până sâmbătă dimineață, la ora 08.

Vremea se va răci puternic pentru această perioadă, în week-end minimele coborând sub zero, luni putând fi înregistrate chiar și -7 grade la București, ca temperatură minimă. Sunt posibile și precipitații sub formă de ninsoare. 

„Rămâne în atenţia dumneavoastră evacuarea populaţiei. Trebuie să stabiliţi priorităţile pentru intervenţii în cazul în care ninsorile vor fi abundente, apele vor depăşi anumite cote sau dacă vor apărea intensificări ale vântului. E posibil să fie evacuaţi oameni şi trebuie să acţionaţi rapid. Informaţia va trebui să circule fără niciun fel de restricţi astfel încât, dacă vor apărea probleme, să se poată interveni imediat în acele zone”, a declarat ministrul de Interne, Radu Stroe.  

Cookies