ANM: În București vor persista valul de căldură și canicula. A fost emis un nou cod portocaliu pentru Capitală și alte 7 județe

22 aug. 2023
934 afișări
ANM: În București vor persista valul de căldură și canicula. A fost emis un nou cod portocaliu pentru Capitală și alte 7 județe
ANM: În București vor persista valul de căldură și canicula. A fost emis un nou cod portocaliu pentru Capitală și alte 7 județe. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

ANM a emis prognoza specială pentru București, unde anunță că vor persista valul de căldură, canicula și disconfortul termic. Totodată, meteorologii au emis un nou cod portocaliu de caniculă pentru Capitală și alte 7 județe din sudul țării, valabil miercuri, 23 august.

ANM, prognoza specială pentru București: Vor persista valul de căldură și canicula

ANM a actualizat prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 22 august, ora 10:00 – 24 august, ora 10:00.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, în București vor persista valul de căldură, canicula și disconfortul termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 37 – 39 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de 20 – 23 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în seara și noaptea zilei de miercuri, când va crește probabilitatea pentru intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, tunete și fulgere și ploi.

Un nou cod portocaliu de caniculă pentru București și alte 7 județe

Marți, 22 august, avem caniculă în aproape toată țara, iar ANM a emis un nou cod portocaliu de caniculă și pentru miercuri, 23 august, pentru Capitală și alte 7 județe:

  • Fenomenele vizate: caniculă și disconfort termic accentuat.
  • Zonele afectate: municipiul București, județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov.

Astfel, miercuri, 23 august, în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și București se vor înregistra temperaturi maxime de 37 – 39 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Tot pentru miercuri, 23 august, a fost emis și un nou cod galben de caniculă. Valul de căldură va persista în sud-vestul, sudul și în sud-estul țării, unde va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între 17 și 23 de grade Celsius.

Avertizări meteo pentru 23 august 2023. Sursa foto: captură ecran/ ANM
Avertizări meteo pentru 23 august 2023. Sursa foto: captură ecran/ ANM
Cookies