ANM: Cod portocaliu de caniculă în București și 11 județe. Temperaturile se vor ridica până la 38 de grade Celsius

26 aug. 2023
686 afișări
ANM: Cod portocaliu de caniculă în București și 11 județe. Temperaturile se vor ridica până la 38 de grade Celsius
ANM: Cod portocaliu de caniculă în București și 11 județe. Temperaturile se vor ridica până la 38 de grade Celsius | Sursă foto: Agerpres

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că, în acest final de săptămână, locuitorii din București vor avea parte de caniculă. Meteorologii au emis un cod portocaliul de disconfort termic accentuat, valabil în perioada 26-27 august 2023.

Cod portocaliu de caniculă în București

În acest final de săptămână bucureștenii vor avea parte de temperaturi ridicate. Astfel că, este indicat ca oamenii să se ferească de soare pe cât posibil, și să evite deplasările în miezul zilei.

Codul portocaliu emis de ANM este valabil  în perioada 26 august (sâmbătă) – 27 august (duminică). Fenomenele meteo vizate sunt:

  • Val de căldură în intensificare,
  • Disconfort termic accentuat.

Zonele afectate de codul portocaliu sunt: Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și al Munteniei. Meteorologii au transmis:

Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…38 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități

Restul țării se află sub cod galben de căldură

Nu doar Capitala sa vi afectată de temperaturile ridicate ce sunt înregistrate în perioada următoare. Mare parte din țară se află sub un cod galben de caniculă în acest final de săptămână.

Acesta va afecta aproape toată țara: Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, al Munteniei și Olteniei.

ANM:

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 22 de grade.

Administrația Națională de Meteorologie va actualiza informațiile prezentate mai sus, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteo.

Harta codurilor de caniculă din România
Harta codurilor de caniculă din România | Sursă foto: ANM
Cookies