ANM: Cod galben de vânt puternic în mare parte din țară. Cum va fi vremea în București

21 feb. 2023
250 Afișari
ANM: Cod galben de vânt puternic în mare parte din țară. Cum va fi vremea în București
ANM: Cod galben de vânt puternic în mare parte din țară. Cum va fi vremea în București | Sursă foto: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat mare parte din țară, inclusiv Municipiul București, se află sub cod galben de vijelie. În mare parte din România, codul se menține până miercuri dimineață.

ANM anunță cod galben în București și țară

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic. Acesta va fi valabil în mare parte din țară. Printre zonele afectate se număra și Municipiul București.

Avertizarea este valabilă astăzi, 21 februarie 2023, până la ora 22:00 . Conform meteorologilor, fenomenele vizate sunt:

  • intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, local în sudul, centrul și estul țării vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h și mai ales în nordul Moldovei și sudul Transilvaniei de 75…85 km/h, transmite ANM.

Un alt cod galbe de vijelie, valabil până miercuri, 22 februarie 2023, afectează zona de munte a României (altitudini de peste 1.500 m), conform ANM.

La munte, la altitudini mai mari de 1500 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 70…100 km/h.

Hartă cod galben
Hartă cod galben | Sursă foto: ANM

Te-ar mai putea interesa și: 

Cum va fi vremea în zilele ce urmează

Începând de joi, bucureștenii vor avea parte de vreme ceva mai rece, iar pe final se săptămână chiar de precipitații. Cu toate astea, ziua de miercuri vine cu vreme de primăvară.

Miercuri

Maxima termică de la mijlocul săptămânii va fi de 16 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul bate moderat, viteza medie fiind de 17 km/h.

Pe timp de noapte, temperatura scade până la minima termică de 5 grade Celsius. Cerul va fi înnorat, iar vântul bate moderat, viteza medie fiind de 13 km/h.

Joi

Temperatura scade considerabil în ziua de 23 februarie. Maxima termică va fi de doar 7 grade Celsius. Cerul va fi în mare parte noros, iar vântul va avea o viteză medie de 18 km/h.

Noaptea, minima termică va fi de 5 grade Celsius. Cerul se menține noros, iar vântul bate moderat. Viteza medie va fi de 13 km/h.

Vineri

La final de săptămână avem parte de precipitații în Capitală. Maxima termică va fi de 11 grade Celsius. Cerul va fi noros, iar vântul bate slab. Viteza medie va fi de 9 km/h.

Noaptea, temperatura scade până la 4 grade Celsius.  Cerul se va însenina, iar vântul bate slab, viteza medie fiind de 9 km/h.

Cookies