ANM: Cod galben de caniculă în București. Prognoza meteo pentru săptămâna 4-8 iulie

04 iul. 2022
256 afișări
ANM: Cod galben de caniculă în București. Prognoza meteo pentru săptămâna 4-8 iulie
ANM: Cod galben de caniculă în București. Prognoza meteo pentru săptămâna 4-8 iulie | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

În București temperaturile continuă sa fie extrem de ridicate și în această săptămână. Administrația Națională de Meteorologie anunță că în zilele de 4 și 5 iulie Capitala se află sub cod galben de caniculă.

În București va fi caniculă. ANM anunță cod galben

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că bucureștenii vor avea parte de temperaturi extrem de ridicate. Săptămâna aceasta, este indicat ca deplasările în miezul zilei, ce nu sunt absolut necesare, să fie amânate.

În zilele de 4 și 5 iulie în Capitală va fi valabil un cod galben de caniculă. Fenomenele vizate de acest cod vor fi: val de căldură și disconfort termic.

În intervalul menționat anterior, disconfortul termic va fi accentuat în special în zonele de câmpie și de podiș. Aici indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, după cum anunță meteorologii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade Celsius, iar cele minime între 17 și 20 de grade Celsius.

Hartă ANM Cod Galben
Hartă ANM Cod Galben | Sursă foto: ANM

Prognoza meteo pentru săptămâna 4-8 iulie

Prima zi din această săptămână va fi una extrem de caldă, chiar dacă cerul se va menține parțial înnorat. Temperatura maximă de astăzi va ajunge la 36 de grade Celsius. Vântul o să bată slab, viteza medie va fi de 7 km/h.

Pe parcursul nopții temperatura minimă ajunge la 18 grade Celsius. Cerul se va însenina, iar vântul se menține slab, cu o viteză medie de 7 km/h.

Marți 

Conform meteorologilor în cea de-a doua zi a săptămânii este indicat să avem cu noi o umbrelă, deoarece se anunță averse însoțite de descărcări electrice. Cu toate astea, temperaturile vor fi caniculare. Maxima termică a zilei va ajunge la 37 de grade Celsius, iar cerul va fi în mare parte înnorat.

Seara, temperatura scade până la minima termică de 18 grade Celsius, iar cerul se înseninează. Vântul va sufla slab și moderat, viteza medie fiind de 11 km/h.

Miercuri

Nici miercuri nu se scapă de averse însoțite de descărcări electrice, însă nici de temperaturile ridicate nu scăpăm. Maxima termică a zilei va fi de 35 de grade Celsius. Vântul bate slab, viteza medie va fi de9 km/h.

Pe timpul nopții, temperatura scade la 19 grade Celsius și vom avea parte de un cer noros. Vântul se menține slab și moderat, viteza medie fiind de 13 km/h.

Joi

Penultima zi din săptămână ne aduce temperaturi ceva mai scăzute. Maxima zilei va fi de 27 de grade Celsius iar meteorologii anunță averse în București. Vântul va avea o viteză medie de 17 km/h.

Seara minima termică ajunge la 18 grade Celsius, cerul se menține înnorat, iar vântul o să bată slab, având o viteză medie de 9km/h.

Vineri

Ultima zi din săptămână se anunță a fi de asemenea una ploioasă. Cu toate astea, față de ziua precedentă temperatura mai crește puțin. Maxima termică va ajunge la 30 de grade Celsius.

În timpul nopții, temperatura scade până la 18 grade Celsius și este posibil să plouă în continuare. Vântul va avea o viteză medie de 9 km/h.

Cookies