ANM ar putea emite noi AVERTIZĂRI DE CANICULĂ

de:
31 aug. 2015
0 Afișari
ANM ar putea emite noi AVERTIZĂRI DE CANICULĂ

„Cel mai probabil marţi va fi emis un alt cod de avertizare pentru că aceste temperaturi vor continua în jumătatea de nord a ţării, cel puţin până miercuri, după care valul de căldură se va retrage spre sud, unde vor fi temperaturi spre pragul caniculei spre sfârşitul acestei săptămâni”, a afirmat Florinela Georgescu, director ANM.

Meteorologii au anunţat COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, valabil luni şi marţi, în zece judeţe din ţară. Totodată, CODUL GALBEN DE CANICULĂ A FOST PRELUNGIT în zilele de 31 august şi 1 septembrie 2015, chiar dacă iniţial, acesta viza doar weekendul. 

În plus, în această săptămână şansele de ploaie sunt extrem de reduse din cauza temperaturilor ridicate, însă dacă vor apărea acestea vor fi precipitaţii de scurtă durată.

„Acest val de temperaturi foarte mari va împiedica apariţia de precipitaţii, acesta urmând să cadă abia de miercuri, joi, fără a fi importante cantitativ. Abia în prima parte a săptămânii viitoare am putea să avem o schimbare mai consistentă a vremii şi să-şi facă apariţia şi ploile mai importante cantitativ”, a mai explicat directorul ANM, citat de romaniatv.net. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat un cod portocaliu de caniculă pentru judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Vaslui pentru zilele de luni şi marţi. În aceste judeţe sunt aşteptate temperaturi maxime de 37, 38 de grade Celsius, în timp ce restul ţării este vizat de un cod galben de caniculă.

Cookies