ANM anunță prognoza specială pentru București: Nu scăpăm de ploi în Capitală, iar vremea se răcește

21 apr. 2024
8786 afișări
ANM anunță prognoza specială pentru București: Nu scăpăm de ploi în Capitală, iar vremea se răcește
ANM anunță prognoza specială pentru București: Nu scăpăm de ploi în Capitală, iar vremea se răcește. FOTO: Agerpres

ANM a actualizat prognoza specială pentru București. Meteorologii ne anunță că nu scăpăm de ploi în Capitală, iar temperatura maximă o să scadă ușor.

De asemenea, meteorologii au emis și o informare: ploile se extind în toată țara.

Nu scăpăm de ploi în București, prognoza specială ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 21 aprilie, ora 15:00 – 22 aprilie, ora 15:00.

Astfel, meteorologii anunță că cerul din Capitală se va înnora treptat, iar în noaptea de duminică spre luni va ploua moderat și se vor acumula cantități de apă în jur de 15 l/mp.

Luni, 22 aprilie, cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe vor mai fi la începutul zilei. Vântul va fi prezent și va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări.

Temperatura maximă a după-amiezii de duminică va fi de 18 – 19 grade Celsius, iar pentru luni va fi de 14 – 15 grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 7 – 8 grade Celsius.

Informare meteo

ANM a emis și o informare meteorologică, valabilă în intervalul 21 aprilie, ora 15:00 – 22 aprilie, ora 15:00.

În intervalul menționat mai sus, aria ploilor se va extinde treptat dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10 – 15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp.

Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de tunete și fulgere. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile din sud și sud-est cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Notă: Marți (23 aprilie) ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, a transmis ANM.

Cod galben de ninsori

Meteorologii au emis și un cod galben de ninsori însemnate cantitativ, valabil în intervalul 21 aprilie, ora 18:00 – 22 aprilie, ora 12:00.

Zonele afectate: la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Astfel, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune un strat de zăpadă.

Sursa foto: ANM
Sursa foto: ANM

Te-ar mai putea interesa și: VIDEO | Încă puțin și vor fi gata lucrările de pe Bulevardul Ghencea, între strada Brașov și capătul liniei 41. Când vor circula șoferii pe patru benzi

Cookies