ANM anunță cod galben de viscol la munte. Cum va fi vremea în București în weekend

20 ian. 2022
248 Afișari
ANM anunță cod galben de viscol la munte. Cum va fi vremea în București în weekend
ANM anunță cod galben de viscol la munte. Cum va fi vremea în București în weekend | Sursă foto: Unsplash

În anumite zone ale tării vremea devine din ce în ce mai rea. Meteorologii au emis astăzi, 20 ianuarie 2022, un cod galben de viscol.

Cod galben de viscol la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi un cod galben de viscol ce va fi în vigoare de astăzi de la ora 12:00, până sâmbătă la ora 10:00. Zonele afectate de acest cod vor fi în principal cele montane. Județele vizate sunt: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Vâlcea și Vrancea.

În Satu Mare, Sălaj, Cluj, Maramureș și Mureș, viteza vântului se va intensifica și va ajunge până la viteze de 55-65 de km/h. Temporar va ninge viscolit.

În zonele înalte de munte, ninsoarea viscolită va reduce considerabil vizibilitatea. La altitudini mai mari de 1.600 de metri, viteza vântului va prezenta intensificări, iar rafalele vor ajunge la viteze de peste 80-100 de km/h. din cauza acestor intensificări ale vântului va fi viscol, vizibilitatea va fi redusă și zăpada troienită.

Cum va fi vremea în București în weekend

Nici în Capitală vremea nu va fi foarte frumoasă în acest weekend. Temperaturile vor fi destul de scăzute, iar soarele nu se prea arată.

Vineri

Mâine temperatura maximă a zilei va fi de 5 grade Celsius, iar cerul va fi înnorat. Rafalele de vânt vor avea o viteză medie de 35 de km/h. Pe parcursul nopții temperaturile vor scădea până la -1 grad Celsius. Cerul va fi senin pe timpul nopții, iar rafalele de vânt vor avea o viteză medie de 35 de km/h.

Sâmbătă

Sâmbătă temperaturile vor mai scădea cu câteva grade, astfel maxima termică a zilei va fi de 3 grade Celsius. Cerul va fi cerul va fi variabil, iar rafalele de vânt vor avea o viteză medie de 20 de km/h. Pe timpul nopții temperaturile scad până la minima termică de -8 grade Celsius, după cum anunță ANM. Cerul va fi parțial noros peste noapte, iar rafalele de vânt vor avea o viteză de 11km/h.

Duminică

În ultima zi de weekend în Capitală rămâne tot frig. Maxima zilei va fi de 3 grade Celsius, iar rafalele de vânt vor avea o viteză de 20 de km/h. Pe parcursul nopții există posibilitatea să avem parte de o ninsoare slabă, temperatura scade la -9 grade Celsius, iar rafalele de vânt vor avea viteza de 22 de km/h.

Cookies