ANM a emis un cod galben de vreme rea în cea mai mare parte a României. Cum se anunță vremea în București

04 mai 2022
806 Afișari
ANM a emis un cod galben de vreme rea în cea mai mare parte a României. Cum se anunță vremea în București
ANM a emis un cod galben de vreme rea în cea mai mare parte a României. Cum se anunță vremea în București. Sursa foto: Pixabay

ANM a emis un cod galben de vreme rea în cea mai mare parte a României, valabil până miercuri seară. Meteorologii anunță cum fi vremea în București.

ANM a emis un cod galben de vreme rea în cea mai mare parte a României

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo de tip cod galben de vreme rea, valabil miercuri, 4 mai 2022, între orele 12:00 și 21:00. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, în intervalul menționat la munte, în Banat, Crișana, Transilvania, în partea de nord a Munteniei și a Olteniei vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, va apărea și grindina. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp, spun meteorologii.

Notă ANM: Astfel de fenomene se vor înregistra pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Cum se anunță vremea în București

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 4 mai 2022, ora 12:00 – 4 mai 2022, ora 21:00.

Astfel, vremea din Capitală va fi predominant frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara vor apărea înnorări temporare și vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă este în creștere față de ziua precedentă. La orele prânzului se vor înregistra 21-22 de grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 10 grade Celsius.

Miercuri, în țară, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 24 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade Celsius. Pe litoral se înregistrează valori maxime de 15-18 grade Celsius, iar cele minime sunt cuprinse între 9 și 11 grade Celsius. Apa mării are temperaturi cuprinse între 14 și 16 grade Celsius, potrivit informațiilor oficiale transmise miercuri de Administrația Națională de Meteorologie.

Cookies