ANM a emis un Cod Galben de ploi torențiale care ocolește Capitala. Prognoza specială pentru București

10 sept. 2022
1044 Afișari
ANM a emis un Cod Galben de ploi torențiale care ocolește Capitala. Prognoza specială pentru București
ANM a emis un Cod Galben de ploi torențiale care ocolește Capitala. Prognoza specială pentru București. Imagine simbol: Unsplash

ANM a emis sâmbătă o nouă atenționare de tip Cod Galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică, valabilă în mai multe județe din țară. Atenționarea nu vizează și Capitala, iar meteorologii au emis prognoza specială.

ANM a emis un Cod Galben de ploi torențiale care ocolește Capitala

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de ploi torențiale, valabil în intervalul 10 septembrie, ora 10:00 – 10 septembrie, ora 23:00. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Astfel, în Maramureș, Moldova, Dobrogea, local în nordul Transilvaniei, în Muntenia și la munte, vor apărea perioade cu ploi torențiale. În regiunile din sud-estul țării, după-amiaza și la începutul nopții vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat va apărea și grindina.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Județele vizate de atenționare: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Vaslui.

Codul Galben de ploi torențiale care ocolește Capitala. Sursa foto: Captură/ ANM
Codul Galben de ploi torențiale care ocolește Capitala. Sursa foto: Captură/ ANM

Prognoza specială pentru București

Prognoza emisă de meteorologi pentru București este valabilă în intervalul 10 septembrie 2022, ora 10:00 – 10 septembrie 2022, ora 23:00.

Sâmbătă va fi cald în Capitală, cu vreme însorită, dar după-amiază va crește probabilitatea pentru ploi (5…8 l/mp și izolat peste 10 l/mp), tunete și fulgere și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29-30 de grade Celsius.

Sâmbătă noapte spre duminică se vor înregistra 16 grade Celsius.

Duminică, în București, temperatura maximă va fi de 29 de grade Celsius, iar luni vremea se răcorește puțin, când se vor înregistra 26 de grade Celsius.

Cookies