ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă până joi seară. Meteorologii anunță ploi

15 mart. 2023
2576 afișări
ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă până joi seară. Meteorologii anunță ploi
ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă până joi seară. Meteorologii anunță ploi. Sursa foto: B365.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza specială pentru București, valabilă până joi, la ora 20:00. Vremea se răcește și vom avea parte și de ploi în Capitală, spun meteorologii.

ANM: Prognoza specială pentru București

Până acum ne-am putut bucura de câteva zile mai călduroase, pesemne că primăvara se pregătește să se instaleze, dar vremea din Capitală încă nu ține cu noi și iată că se răcește.

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 15 martie 2023, ora 16:00 – 16 martie 2023, ora 20:00.

Meteorologii anunță că vremea din București se va răci, iar de la o temperatură de 3-5 grade Celsius care se va înregistra joi dimineață, se va ajunge la o temperatură maximă de 8-9 grade Celsius:

valori termice diurne ce se vor situa ușor sub mediile multianuale, potrivit informațiilor oficiale transmise de ANM.

În intervalul de timp menționat mai sus, cerul va prezenta înnorări, iar accentuări vor fi pe parcursul zilei de joi, 16 martie 2023, când temporar vor apărea și ploile. Vântul va fi și el prezent și va sufla slab până la moderat, spun meteorologii.

Prognoza meteo specială în București, valabilă până la data de 16 martie 2023. Sursa foto: Facebook/ ANM
Prognoza meteo specială în București, valabilă până la data de 16 martie 2023. Sursa foto: Facebook/ ANM

Intensificări ale vântului în țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare, valabilă în intervalul 15 martie, ora 16:00 – 16 martie, ora 20:00. Fenomenele vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ.

Ploile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a României. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor înregistra și lapoviță, dar și ninsori.

La munte, începând de miercuri seară vor predomina ninsorile și se va depune un nou strat de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar joi dimineață și în cele estice, sud-estice, dar și pe crestele montane, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Cookies