ANM a emis o informare de vreme rece și cod galben de vânt în țară. Cum va fi vremea în București

12 apr. 2022
581 Afișari
ANM a emis o informare de vreme rece și cod galben de vânt în țară. Cum va fi vremea în București
ANM a emis o informare de vreme rece și cod galben de vânt în țară. Cum va fi vremea în București. Sursa foto: Pixabay

ANM a emis, marți, o informare de vreme rece, valabilă în toată țara până joi dimineață. De asemenea, miercuri, în zece județe, va fi în vigoare un cod galben de vânt. Meteorologii spun și cum va fi vremea în Capitală.

ANM a emis o informare de vreme rece și cod galben de vânt în țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de temperaturi minime preponderent negative și brumă, valabilă în intervalul 12 aprilie, ora 21:00 – 14 aprilie, ora 09:00.

Potrivit meteorologilor, temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar bruma se va produce în nord-vestul și centrul României. Mai apoi, pe arii mai restrânse, marți noapte spre miercuri (12/13 aprilie) bruma se va produce și în regiunile din vestul teritoriului și în zonele deluroase din restul țării.

ANM a emis și o atenționare meteo de tip Cod Galben, valabilă în intervalul 13 aprilie, ora 10:00 – 13 aprilie, ora 20:00. Fenomenele vizate sunt: intensificări ale vântului.

În intervalul menționat de meteorologi, în Moldova, în zona de nord a Dobrogei și zona de nord-est a Munteniei, temporar, vor apărea intensificări ale vântului, cu viteze de 55 – 60 kilometri pe oră. Pe arii restrânse, rafalele vântului vor depăși 65 – 70 kilometri pe oră.

Județele afectate de codul galben de vânt: Bacău, Brăila, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Tulcea, Vrancea şi Vaslui.

Notă ANM: intensificări ale vântului, cu viteze de 45 – 55 kilometri pe oră, vor fi miercuri (13 aprilie 2022) și în restul Munteniei și restul Dobrogei, iar pe parcursul zilei de marți (12 aprilie 2022) local în jumătatea de est a țării.

Cum va fi vremea în București

Meteorologii au emis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 12 aprilie, ora 21:00 – 14 aprilie, ora 09:00.

Potrivit ANM, vremea din București va fi frumoasă, dar temperaturile nocturne se vor situa sub cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Miercuri, temperatura maximă va fi de 16-18 grade Celsius, iar temperatura minimă, din cursul nopților, va fi de 2-4 grade Celsius, mai scăzută la periferie.

Cookies