ANM a emis o avertizare de ninsori în România. Cum va fi vremea în București

15 mart. 2022
921 Afișari
ANM a emis o avertizare de ninsori în România. Cum va fi vremea în București
ANM a emis o avertizare de ninsori în România. Cum va fi vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o avertizare de ninsori, valabilă de miercuri și până joi. Totodată, meteorologii au publicat și prognoza specială pentru București.

ANM a emis o avertizare de ninsori în România

Informarea meteorologică emisă de ANM este valabilă de miercuri, 16 martie, ora 08:00 și până joi, 17 martie, ora 08:00. Fenomenele vizate de meteorologi sunt ninsori local moderate cantitativ și strat nou de zăpadă. Zonele afectate: Carpații Occidentali și zona de vest a Carpaților Meridionali.

În intervalul menționat mai sus, precipitațiile sub formă de ninsoare se vor extinde dinspre masivele vestice și vor cuprinde toată zona montană.

Atât în zona Carpaților Occidentali, cât și în zona de vest a Carpaților Meridionali, ninsorile vor fi locale și moderate cantitativ (10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp). De asemenea, se va depune un strat nou de zăpadă, iar pe alocuri va fi consistent.

Cum va fi vremea în București

După această avertizare de ninsori din țară, ANM a publicat și prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 16 martie 2022, ora 08:00 – 17 martie 2022, ora 08:00.

Astfel, în intervalul menționat de meteorologi, cerul din București va fi mai mult noros și, începând cu orele serii, va ploua slab, temporar. Vântul va sufla slab până la moderat, iar ușoare intensificări ale vântului se vor semnala pe parcursul nopții. Temperatura maximă înregistrată la orele amiezii se va încadra între 9 și 10 grade Celsius, iar temperatura minimă se va încadra în jurul valorii de 1 grad Celsius.

Vremea din țară pentru săptămâna 14-21 martie

Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile din sud și la munte. Exceptând regiunile vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cantitățile normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zona Carpaților Orientali.

Meteorologii transmit că, în următoarele zile, un nor de praf saharian ar putea ajunge peste țara noastră. Fenomenul va afecta Europa, mai ales țările din vest.

Apariția norilor de praf saharian reprezintă un fenomen obișnuit pentru perioada de primăvară și poate să dureze până la începutul toamnei.

Cookies