ANM a emis cod portocaliu de ploi torențiale și cod galben de furtuni pentru mai multe județe. Bucureștiul a scăpat de avertizări, dar tot are o prognoză specială

03 iun. 2023
656 Afișari
ANM a emis cod portocaliu de ploi torențiale și cod galben de furtuni pentru mai multe județe. Bucureștiul a scăpat de avertizări, dar tot are o prognoză specială
ANM a emis cod portocaliu de ploi torențiale și cod galben de furtuni pentru mai multe județe. Bucureștiul a scăpat de avertizări, dar tot are o prognoză specială. Imagine simbol: Pexels

ANM a emis în urmă cu scurt timp un cod portocaliu de ploi torențiale, dar și un cod galben de furtuni pentru 17 județe din țară. Totodată, meteorologii au emis și prognoza specială pentru București, valabilă până duminică dimineață.

ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale și cod galben de furtuni

Codul galben emis de ANM este valabil în intervalul 3 iunie, ora 11:00 – 04 iunie, ora 06:00. Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Local vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin tunete și fulgere, ploi torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Oltenia, sudul Banatului, vestul și nord-vestul Munteniei, Dobrogea și în vestul și sud-vestul Transilvaniei. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp și izolat de peste 30 – 40 l/mp. Sâmbătă spre duminică noapte (3/4 iunie) aria acestor fenomene se va restrânge spre sud-vestul țării.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni, iar în Moldova și în jumătatea estică a Munteniei temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h, transmite ANM.

Codul portocaliu este valabil sâmbătă, 3 iunie, între orele 12:00 – 22:00. Fenomenele vizate sunt ploile torențiale. Avertizarea este valabilă pentru județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova

În județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și în zona de munte a județelor Caraș – Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova, vor fi ploi torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40 – 50 l/mp și izolat de peste 70 – 80 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Sursa foto: captură/ ANM
Sursa foto: captură/ ANM

Prognoza specială pentru București

Meteorologii au emis și prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 3 iunie, ora 10:00 – 4 iunie, ora 06:00.

Vremea din Capitală se va răcori și va fi ușor instabilă. Temporar cerul va avea înnorări, iar după-amiază va crește probabilitatea pentru ploi cu tunete și fulgere. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei când va atinge viteze în general de 40 – 50 km/h.

Temperatura maximă va fi de 25 – 27 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 12 – 14 grade Celsius.

Cookies