ANM a emis cod galben de vreme rea. Intensificări ale vântului și ninsori viscolite în 10 județe din România

23 feb. 2022
335 Afișari
ANM a emis cod galben de vreme rea. Intensificări ale vântului și ninsori viscolite în 10 județe din România
ANM a emis cod galben de vreme rea. Intensificări ale vântului și ninsori viscolite în 10 județe din România. Sursă foto: Pexels

Meteorologii au emis miercuri o atenționare de tip Cod Galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite. 10 județe din țară sunt vizate de această atenționare.

ANM a emis cod galben de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționarea de tip Cod Galben miercuri, 23 februarie 2022. Este valabilă în intervalul 23 februarie, ora 20:00 – 24 februarie, ora 08:00.

Zonele afectate: Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri. Fenomenele vizate: intensificări ale vântului și ninsori viscolite.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, ANM transmite că în Carpații Meridionali, la altitudini care depășesc 1.700 de metri, vântul va prezenta intensificări. Rafalele de vânt vor depăși vitezele de 70 – 90 de kilometri pe oră. Ninsoarea va fi viscolită temporar, iar zăpada va fi spulberată și vizibilitatea va fi redusă.

ANM a emis, miercuri, o atenționare tip Cod Galben de vreme rea. Sursă foto: Captură/ ANM
ANM a emis, miercuri, o atenționare tip Cod Galben de vreme rea. Sursă foto: Captură/ ANM

Cum va fi vremea în București

De asemenea, meteorologii au emis și prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 23 februarie 2022, ora 10:00 – 24 februarie 2022, ora 08:00.

Astfel, temperaturile înregistrate în timpul zilei de miercuri vor fi mai scăzute față de zilele trecute, dar cu toate acestea, valorile termice se vor situa în continuare peste normele pentru această dată din calendar.

Cerul va prezenta înnorări, iar temporar va ploua slab. Probabilitate mai mare de apariție a precipitațiilor va exista seara, dar și în prima parte a nopții.

Vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă din Capitală se va situa în jurul valorii de 10 – 11 grade Celsius, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 3 – 4 grade Celsius.

Miercuri, temperaturile maxime din România vor fi cuprinse între 3 și 12 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade Celsius, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie – ANM. De asemenea, cerul va fi mai mult noros și temporar vor apărea precipitații.

Cookies