ANM a emis Cod galben de vijelii. Bucureștiul și alte 27 de județe sunt vizate de avertizare

31 mai 2022
4552 Afișari
ANM a emis Cod galben de vijelii. Bucureștiul și alte 27 de județe sunt vizate de avertizare
ANM a emis Cod galben de vijelii. Bucureștiul și alte 27 de județe sunt vizate de avertizare. Sursa foto: Inquam/ Octav Ganea

ANM a emis marți un Cod galben de vreme rea. Încă nu scăpăm de vijelii și ploi torențiale cu tunete și fulgere. Vizate de avertizare sunt Bucureștiul și alte 27 de județe.

ANM: Cod galben de vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de tip Cod galben, valabilă în intervalul 31 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 22:00. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat mai sus, în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, în partea de sud-vest a Transilvaniei și local la munte vor apărea perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 – 75 kilometri pe oră) și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Județele vizate de avertizare sunt: Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Galați, Vrancea, Covasna, Brașov, Sibiu, Cluj, Alba, Hunedoara, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Caraș Severin, Ialomița, București, Călărași, Gorj, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți.

Notă transmisă de ANM: Astfel de manifestări se vor înregistra pe arii restrânse și în restul României.

ANM a emis, marți - 31 mai, Cod galben de vreme rea. Sursa foto: Facebook/ ANM
ANM a emis, marți – 31 mai, Cod galben de vreme rea. Sursa foto: Facebook/ ANM

Temperaturile maxime din țară se vor încadra marți între 22 și 32 de grade Celsius. Temperaturile minime se vor încadra între 7 și 20 de grade Celsius.

Prognoza specială pentru București

Meteorologii au emis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 31 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 22:00.

Astfel, vremea continuă să se încălzească ușor, dar gradul de instabilitate atmosferică se află în creștere. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara vor apărea înnorări temporar accentuate, moment în care vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil și vijelie (viteze de 55-60 kilometri pe oră) și averse (8-10 l/mp, izolat peste 15 l/mp).

Temperatura maximă înregistrată marți va fi de 29-30 de grade Celsius. Temperatura minimă din București va fi de 16 grade Celsius.

Cookies