ANM a emis cod galben de ploi în mai multe județe din țară. Cum va fi vremea în București

14 sept. 2021
240 Afișari
ANM a emis cod galben de ploi în mai multe județe din țară. Cum va fi vremea în București

ANM a emis marți, 14 septembrie, un cod galben de ploi pentru mai multe județe din țară. Cum va fi vremea în București, potrivit meteorologilor.

ANM a emis cod galben de ploi în mai multe județe din țară. Cum va fi vremea în București, potrivit meteorologilor.

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți, 14 septembrie 2021, o avertizare de tip Cod Galben de ploi pentru mai multe județe din România. Sunt așteptate ploi însoțite de tunete și fulgere, iar izolat va apărea grindina.

ANM a emis cod galben de ploi în mai multe județe din țară

Atenționarea meteorologică emisă este valabilă marți, 14 septembrie, în intervalul orar 12:00 – 22:00. 18 județe din România sunt afectate de codul galben de ploi. Fenomenul vizat: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Recomandăm și: Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Încă nu simțim că a venit toamna

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 14 septembrie, ora 12:00 – 14 septembrie, ora 22:00, în cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor apărea averse, fulgere și tunete (descărcări electrice), intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat va apărea și grindina.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 20 – 25 l/mp și izolat 30 – 40 l/mp.

Meteorologii transmit că asemenea fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în centrul, estul și sudul teritoriului.

Sursă foto: Captură/ meteoromania.ro

Cum va fi vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis și prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 14 septembrie 2021, ora 12:00 – 14 septembrie 2021, ora 22:00.

Recomandăm și: Nota de plată pentru cruzime. Un bărbat care a abandonat cinci pui de pisică într-o pungă în Centrul Vechi din București a fost amendat. Cât costă un asemenea gest

Astfel, vremea din Capitală va fi frumoasă, în general. Cerul va fi variabil, dar înspre seară vor apărea înnorări. Sunt șanse să apară ploi de scurtă durată (1 – 3 l/mp) și chiar intensificări ale vântului. 30 de grade Celsius va fi temperatura maximă înregistrată.

Cookies