ANM a emis cod galben de instabilitate atmosferică pentru 9 județe din țară. Bucureștiul nu-i pe listă, dar are o prognoză meteo specială

01 iul. 2023
1417 afișări
ANM a emis cod galben de instabilitate atmosferică pentru 9 județe din țară. Bucureștiul nu-i pe listă, dar are o prognoză meteo specială
ANM a emis cod galben de instabilitate atmosferică pentru 9 județe din țară. Bucureștiul nu-i pe listă, dar are o prognoză meteo specială. Imagine simbol: Freepik

ANM a emis o atenționare meteo de tip cod galben de instabilitate atmosferică pentru 9 județe din România. Capitala nu este vizată de această atenționare, însă meteorologii au emis o prognoză specială.

ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică pentru 9 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică. Atenționarea este valabilă în perioada 1 iulie, ora 18:00 – 2 iulie, ora 06:00, fiind vizate 9 județe din țară. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, în Banat, sudul Crișanei și Oltenia, local se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, tunete și fulgere, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55 – 70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, potrivit ANM.

Județele vizate: Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Timiș, Teleorman.

Prognoza meteo specială pentru București

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă în perioada 1 iulie, ora 10:00 – 2 iulie, ora 23:00.

Vremea din Capitală va fi călduroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 31 și 33 de grade Celsius și temperaturi minime cuprinse între 15 și 17 grade Celsius.

Duminică după-amiază, în București vor apărea înnorări temporar accentuate, ploi, tunete și fulgere, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Informare meteo

Meteorologii au emis și o informare de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 1 iulie, ora 18:00 – 2 iulie, ora 23:00.

În intervalul menționat mai sus se vor înregistra perioade cu ploi, tunete și fulgere, izolat grindină și local intensificări ale vântului, cu viteze de 45 – 55 km/h.

Astfel de manifestări se vor semnala în seara zilei de sâmbătă (01 iulie) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (01/02 iulie) în regiunile vestice și sud-vestice, iar duminică (02 iulie) îndeosebi la deal și munte, precum și în sud-est. Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, transmite ANM.

Cookies