ANM a emis avertizări de tip cod portocaliu și galben de vreme severă. Bucureștiul nu este vizat, dar are o prognoză meteo specială

06 aug. 2023
1047 Afișari
ANM a emis avertizări de tip cod portocaliu și galben de vreme severă. Bucureștiul nu este vizat, dar are o prognoză meteo specială
ANM a emis avertizări de tip cod portocaliu și galben de vreme severă. Bucureștiul nu este vizat, dar are o prognoză meteo specială. Imagine simbol: Pexels

Meteorologii ANM au emis avertizări de tip cod portocaliu și galben de vreme severă, valabile pentru mai mult de jumătate din țară. Capitala nu este vizată, dar are o prognoză meteo specială.

ANM a emis avertizări de tip cod portocaliu și galben de vreme severă

Avertizarea de tip cod galben emisă de ANM este valabilă în intervalul 6 august, ora 10:00 – 7 august, ora 06:00. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Astfel, în intervalul menționat mai sus, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin ploi, tunete și fulgere, intensificări de scurtă durată ale vântului, iar pe arii restrânse vor apărea vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Notă: Astfel de manifestări vor fi în prima parte a zilei pe arii restrânse și în restul teritoriului, transmite ANM.

Avertizarea de tip cod portocaliu este valabilă în intervalul 6 august, ora 15:00 – 7 august, ora 03:00. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat mai sus, în Moldova, Dobrogea și partea de est a Munteniei se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor apărea intensificări ale vântului (rafale în general de 70-80 km/h), pe arii restrânse vor apărea vijelii puternice, ploi torențiale, tunete, fulgere și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp.

Sursa foto: captură/ ANM

Prognoza specială pentru București

Meteorologii au actualizat prognoza specială pentru București. Aceasta este valabilă în intervalul 6 august, ora 10:00 – 7 august, ora 06:00.

Astfel, cerul din Capitală va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele prânzului când vor fi averse torențiale cu tunete și fulgere. Temporar, se vor înregistra intensificări ale vântului, inclusiv de scurtă durată în timpul ploilor (rafale în general de 45 – 50 km/h).

Temperatura maximă va fi mai scăzută față de ziua anterioară și se va situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius.

Cookies