ANM a actualizat prognoza specială pentru București: Rafalele de vânt pot depăși chiar și 70 km/h

04 apr. 2023
482 Afișari
ANM a actualizat prognoza specială pentru București: Rafalele de vânt pot depăși chiar și 70 km/h
ANM a actualizat prognoza specială pentru București: Rafalele de vânt pot depăși chiar și 70 km/h. Imagine simbol: Unsplash

Marți după-amiază, în Capitală, trecător, rafalele de vânt pot depăși 70 km/h. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza specială pentru București, valabilă până sâmbătă, 8 aprilie.

ANM a actualizat prognoza specială pentru București

De luni seară, ora 23:00, mai multe județe din România, printre care și Municipiul București, se află sub avertizare de tip cod galben de ploi, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

ANM a actualizat prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 4 aprilie, ora 10:30 – 8 aprilie, ora 10:00, astfel:

  • 4 aprilie, ora 10:30 – 5 aprilie, ora 09:00

Vremea din Capitală va fi închisă și se va răci accentuat. Temporar va mai ploua, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 55 – 65 km/h. Trecător, marți după-amiază, posibil ca rafalele vântului să depășească 70 km/h. Meteorologii anunță că temperatura maximă este cu 10 grade sub media multianuală, iar în București se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius. Temperatura minimă se va încadra între 3 – 5 grade Celsius.

  • 5 aprilie, ora 09:00 – 8 aprilie, ora 10:00

Vremea din București se va menține rece pentru această perioadă a anului, iar temporar va mai ploua. Temperaturile maxime din Capitală se vor încadra între 9 – 11 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de 1 – 3 grade Celsius.

Informare meteo

De asemenea, ANM a emis o informare meteorologică, valabilă în intervalul 4 aprilie, ora 10:30 – 8 aprilie, ora 10:00.

Fenomenele vizate de meteorologi: vreme deosebit de rece, predominant ninsori, intensificări ale vântului.

Vremea va fi deosebit de rece în toată țara, iar temperaturile vor fi cu 8 – 12 grade Celsius sub mediile multianuale.

În jumătatea de nord a României se vor înregistra precipitații predominant sub formă de ninsoare. Totodată, local și temporar vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 45 – 55 km/h în special în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, dar și la munte.

De asemenea, până miercuri, ora 14:00, mai multe județe sunt sub avertizări de tip cod galben și cod portocaliu de vreme rea.

Sursa foto: captură/ ANM
Sursa foto: captură/ ANM
Cookies