ANL-urile acoperă doar 5% din necesarul de locuinţe pentru tineri din Capitală

de:
11 ian. 2011
7 Afișari
ANL-urile acoperă doar 5% din necesarul de locuinţe pentru tineri din Capitală

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), în municipiul Bucureşti sunt date în folosinţă în prezent 2.440 de locuinţe de tip ANL, ceea ce înseamnă că acestea acoperă sub cinci procente din necesarul de apartamente care, susţin autorităţile, ar satisface cererea de case pentru tineri.

Proiecte de locuinţe noi

Pentru a mai atenua decalajul puternic între cererea şi oferta de pe piaţa locuinţelor din Capitală, ministrul Udrea a declarat că în primăvara acestui an vor fi demarate procedurile necesare pentru construcţia a alte 1.400 de apartamente ANL în strada Fabrica de Glucoză, în apropierea Muzeului Aviaţiei, plus încă zece mii de ANL-uri în Sectoarele 5 şi 6 din Bucureşti. „După 20 de ani, Guvernul va dezvolta cel mai mare ansamblu rezidenţial în Sectorul 6 şi Sectorul 5. Încercăm să atragem parteneri privaţi, fonduri private pentru a putea veni în întâmpinarea tinerilor care doresc să primească un sprijin. Proiectul din Fabrica de Glucoză o să îl demarăm când începe vremea frumoasă”, a precizat Elena Udrea care, în timpul expunerii s-a încurcat în privinţa adresei viitorului complex ANL menţionând „Fabrica de Cărămidă” în loc de Fabrica de Glucoză.

La acestea, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, susţine că se vor adăuga 2.100 de apartamente în oraşul Pantelimon şi 48 de locuinţe în strada Aurului nr.10 care urmează să fie construite împreună cu MDRT pe un teren ce a aparţinut unei garnizoane a Ministerului Apărării Naţionale.

69 de famili s-au mutat astăzi în casă nouă

Locuinţele predate marţi locatarilor din str. Maior Băcilă nr. 32-34 au ajuns, în 49 de cazuri, la persoane de vârsta a III-a evacuate din case naţionalizate, iar în 20 de situaţii la familii care au sub 35 de ani. ANL-urile de tip garsonieră au suprafaţa de 42 mp, iar cele de două camere se desfăşoară pe 60 mp. Pentru primul tip de locuinţă, chiriaşii vor plăti lunar 70 de lei, iar pentru cel de-al doilea 92 de lei pe lună.

Locatarii din complexul ANL Băcilă urmează să semneze contractele individuale cu furnizorii de gaz şi electricitate în câteva zile, deocamdată fiind făcute racordurile la canalizare şi apă potabilă. Potrivit anunţurilor postate pe scara blocului de către administratori, locatarii vor trebui să îşi izoleze cu silicon cada de baie pentru a nu-i inunda pe vecini. Noii chiriaşi vor trebui să mai pregătească, de asemenea, 200 de lei pentru contravaloarea interfonului de pe scară, pentru înfiinţarea asociaţiei de locatari, precum şi pentru cutiile poştale individuale.

În timpul înmânării cheilor apartamentelor noilor chiriaşi, primarul Neculai Onţanu a primit, pe lângă mulţumiri din partea locatarilor şi o icoană de la una dintre persoanele evacuate.

Ansamblul ANL din strada Maior Băcilă cuprinde un total de 166 unităţi locative, din care 76 de garsoniere şi 90 de apartamente cu două camere, beneficiarii fiind tineri cu vârsta de până la 35 ani, care îşi desfăşoară activitatea în Sectorul 2 (117 locuinţe) şi persoane evacuate din locuinţe retrocedate (49 locuinţe).

Amplasamentul a fost ridicat în 4 etape, în fiecare dintre acestea fiind construite câte 83 de apartamente, jumătate din proiect fiind dat în folosinţă în urmă cu doi ani, iar cealaltă jumătate în 2010 şi 2011

Cookies