ESENTIAL

ANL construieşte locuinţe pentru funcţionarii publici şi angajaţii instituţiilor

Guvernul a adoptat, miercuri, o Hotărâre prin care s-a aprobat Programul Construcţia de Locuinţe de Serviciu, un program multianual iniţiat de Ministerul Dezvoltării care are în vedere construcţia de locuinţe de serviciu, beneficiari fiind funcţionari publici şi angajaţii din instituţiile publice.

Programul are în vedere construcţia de locuinţe de serviciu pe baza propunerilor trimise la Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) de la autorităţile administraţiei publice locale şi centrale.

„Beneficiarii programului sunt funcţionari publici, precum şi angajaţi din instituţii publice centrale şi locale care nu deţin sau nu au deţinut, individual sau în comun, împreună cu soţii lor, în proprietate, o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită acea locuinţă”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Cuantumul chiriei se va stabili de către ANL şi va fi plătit de benficiar.

„Aşadar, se construiesc locuinţe de serviciu pentru chirie, pentru că sunt cereri de la mai multe ministere, la entităţi ale administraţiei publice centrale şi locale, de ordinul zecilor de mii. Este prevăzut doar un impact bugetar de 9 milioane de lei pe anul acesta şi nu există o estimare a numărului de locuinţe neapărat care vor fi făcute, pentru că vor veni cereri de la autorităţile locale şi centrale către ANL în acest sens. Cuantumul chiriei se va stabili de către ANL, pentru că ANL le va construi, sigur, la cererea autorităţilor locale, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale. (…) Angajatul va achita chiria, angajatorul poate plăti angajatului o parte din chirie, dar locuinţele de serviciu se închiriază persoanelor”, a explicat Iolu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button