ARHIVA B365

Animalele de la Circ se mută în parc, ca să nu intre în „grevă”

Primăria Capitalei a găsit soluţia în cazul Circului Globus. După ce, în luna mai, instituţia a rămas fără terenul pe care se aflau adăposturile animalelor şi menajeria, acum municipalitatea îi oferă un teren de 10.050 metri pătraţi în Parcul Circului.

„Urmare retrocedării (…) spaţiul necesar cazării cazării animalelor a devenit impropriu, fiind redus cu peste 10.000 mp. Lipsa adăposturilor precum şi a unei săli de repetiţie, poate crea probleme de comportament al animalelor prin refuzul lor de a mai coopera cu îngrijitorii şi dresorii”, îşi motivează Primăria Capitalei decizia.

Circ &Variete Globus va primi terenul din Parcul Circului pentru o perioadă de 5 ani, până se va găsi o altă soluţie pentru instituţie. Reprezentanţii circului nu vor avea voie să ridice pe acest teren decât construcţii uşoare, demontabile şi fără fundaţie, potrivit unui proiect de hotărâre al municipalităţii. Aceste construcţii vor fi amplasate în parc „în condiţiile protejării mediului, fără a se afecta starea actuală a arborilor şi a aleilor parcului”.

Parcul Circului se întinde pe o suprafaţă de 26 de hectare. Proiectul de hotărâre privind trecerea a 10.050 mp din administrarea Administraţiei Lacuri, parcuri şi Agrement Bucureşti la Circ &Variete Globus a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în şedinţa din 27 iulie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button