ANI îl reclamă la Parchet pe deputatul PSD Cristian Resmeriţă

de:
12 ian. 2015
0 Afișari
ANI îl reclamă la Parchet pe deputatul PSD Cristian Resmeriţă

Potrivit ANI, Cornel Cristian Resmeriţă (PSD) a fost în conflictul de interese în materie administrativă, pentru că în 2009 a încheiat un contract cu fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, prin care acesta a fost angajat în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, județul Hunedoara, informează Digi24.ro.

Lucian Marius Resmeriţă a obţinut, în perioada în care a fost angajat la biroul parlamentar al fratelui său, respectiv din ianuarie 2009 până în aprilie 2012, suma de 56.876 de lei (aproximativ 12.600 de euro), se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Astfel, Cornel Cristian Resmeriţă a încălcat prevederile articolului 70 din Legea 161/2003, potrivit cărora „prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”, precum și ale articolului 71, conform cărora „principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public”.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a cerut Parchetului Înaltei Curţi de Casație și Justiție să facă verificări în cazul deputatului Resmeriţă, pentru conflict de interese.

Cookies