ARHIVA B365

ANI îl dă pe Sorin Roșca Stănescu pe mâna Parchetului

ANI s-a adresat și Oficiului pentru Spălarea Banilor, pentru un împrumut  suspect de 3.000.000 de euro, contractat de Roșca Stănescu de la o bancă implicată într-un dosar penal de credite acordate ilegal. 

SRS e acuzat și defals în declarații: 150.000 de euro se află în conturile copiilor săi minori, în străinătate. Nu i-a declarat, deși era obligat, conform legii. Din această cauză, ANI a sesizat Parchetul GEneral pentru fals în declarații. 

Ce scrie SRS pe blog, despre acuzații: 

„Absolut scandalos. In cursul diminetii, reprezentanti ai Agentiei Nationale de Integritate au contactat jurnalistii in audiovizual pentru a-i informa „pe surse” ca mi-au pregatit un dosar penal pentru declaratii in fals privind sume de bani ale copiilor mei minori, aflate de mai multi ani de zile in diverse conturi bancare. Ei au fost informati ca aceasta stire bomba se afla sub embargou pana la ora 16.00. Pe site-ul ANI, evident, nu exista nimic. Si nici nu mi-a fost comunicat ceva in scris referitor la concluziile la care au ajuns inspectorii.

Iata ca aflu pe cont propriu cat de adevarate sunt toate observatiile si declaratiile pe care le-am facut pana in prezent, referitoare la adresa lipsei de profesionalism, a relelor intentii si a angajarii politice a unora dintre inspectorii Agentiei Nationale de Integritate. Sunt curios sa aflu si eu, dupa „embargou”, cum arata acest comunicat si cum infiereaza documentul mostenirea pe care au primit-o copiii mei minori in urma decesului fratelui lor si care a fost distribuita in acord cu deciziile Autoritatii Tutelare.”

Iată și comunicatul ANI:

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui SORIN ROȘCA-STĂNESCU, Senator în Parlamentul României. Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale.
SORIN ROȘCA-STĂNESCU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 16 aprilie 2013, întrucât, a deținut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României și funcția de administrator în cadrul S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L.
Astfel, SORIN ROȘCA-STĂNESCU nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de senator […] este […] incompatibilă cu funcția de […] administrator […] la societățile comerciale […]”.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SORIN ROȘCA-STĂNESCU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris, în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button