ANI cere Înaltei Curți să judece dosarul de INCOMPATIBILITATE a lui Klaus IOHANNIS

de:
19 sept. 2014
0 Afișari
ANI cere Înaltei Curți să judece dosarul de INCOMPATIBILITATE a lui Klaus IOHANNIS

Purtatoare de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a declarat ca nu are niciun fel de emotie in privinta candidaturii lui Klaus Iohannis si nici in ceea ce priveste decizia ICCJ, informează realitatea.net.

Ea a precizat ca Inalta Curte „analizeaza aspectele procedurale”. „Fondul a fost judecat, ICCJ nu va putea sa dea alta solutie decat cea de la Curtea de Apel Alba”, in care Iohannis a fost achitat.

„Este foarte bine ca s-a facut solicitarea ANI”, continuat Alina Gorghiu, subliniind insa ca Inalta Curte „stie care este calendarul oportun pentru a judeca dosarele din propria ograda”.

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. In septembrie, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dar sentinta a fost atacata in recurs, scrie sursa citată.

Cookies