ARHIVA B365

ANI cere din nou revocarea din funcție a lui Petre Roman

Agenţia Naţională de Integritate a trimis această solicitare ca urmare a rămânerii definitive a raportului de evaluare al inspectorilor ANI, prin necontestare.

„Cel mai recent raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare critică procedura de încetare a mandatelor privind membrii Parlamentului, respectiv cazul foştilor senatori Mircea Diaconu şi Mora Akos, precum şi a fostului deputat Ștefan Bucur Stoica. În acelaşi raport se menţionează faptul că «aplicarea de către Parlament a deciziilor ANI (şi anume a celor care au fost confirmate în instanţă) este în continuare inegală, în ciuda speranţei că reformele vor spori gradul de aplicare automată a acestora. Într-un caz emblematic soluţia n-a fost găsită decât după ce senatorul în cauză şi-a dat demisia»”, arată ANI, într-un comunicat de presă.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, luni, o decizie în privinţa incompatibilităţii deputatului PNL Petre Roman, urmând să ceară Biroului Permanent să solicite ANI un punct de vedere privind documentele depuse de Roman, care susţine că procesul în cazul său nu s-a încheiat.

Petre Roman i-a anunţat pe membrii comisiei că nu este de acord cu punctul de vedere al ANI potrivit căruia nu ar fi contestat raportul privind incompatibilitatea sa şi susţine că două certificate de grefă de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti dovedesc că a solicitat în instanţă anularea raportului ANI.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button