Angry girl. O studentă din București și-a dat părinții în judecată, ca să-i dea 2.000 lei pe lună până termină școala. Îi reclamă și că n-au susținut-o să devină vegetariană

04 iul. 2024
4885 afișări
Angry girl. O studentă din București și-a dat părinții în judecată, ca să-i dea 2.000 lei pe lună până termină școala. Îi reclamă și că n-au susținut-o să devină vegetariană
Angry girl. O studentă din București și-a dat părinții în judecată, ca să-i dea 2.000 lei pe lună până termină școala. Îi reclamă și că n-au susținut-o să devină vegetariană | Foto simbol: Annie Spratt - Unsplash

O tânără de 20 de ani din București și-a dat părinții în judecată, cerându-le acestora o pensie lunară de întreținere de 2.000 de lei. Aceasta este la acest moment studentă la Facultatea de Marketing cadrul Academiei de Studii Economice.

O tânără din București și-a dat părinții în judecată și le cere pensie e întreținere lunară

Fata și-a dat în judecată părinții în luna aprilie a anului 2024, pe rolul Judecătoriei Sectorului. Tânăra a deschis în paralel două acțiuni:

  • Prima are ca scop emiterea unei ordonanțe președințiale prin care părinții să fie obligați temporar la plata lunară a unei sume de bani – cererea a fost respinsă de judecător.
  • A doua vizează fondul cauzei, adică stabilirea unei pensii de întreținere până la terminare studiilor – nu a primit încă un termen de judecată.

Conform informațiilor oferite de Libertate.ro, tânăra a decis să își de în judecată părinții pe fondul unor tensiune ce s-au amplificat în perioada restricțiilor de Covid-19. Fata a prezentat instanței că a fost obligată să se vaccineze și a fost testată zilnic cu teste PCR, iar aceste precauții i-au creat o „profundă traumă la nivel emoțional și psihic”.

De asemenea, studenta îi acuză pe părinți că:

  • Până la 18 ani i-ar fi interzis să aibă un anumit cerc de prieteni,
  • Nu i-ar fi permis să petreacă noaptea acasă la una dintre colegele sale de liceu,
  • Nu ar fi susținut-o în decizia de a urma o dietă vegetariană.

Tânăra a explicat și că, deoarece în casa existau în mare parte preparate din carne, mezeluri și dulciuri, a fost fost nevoită să mănânce zilnic pâine cu iaurt.

În acest context în 2023 a decis să plece de acasă. Chiar și după ce a intrat la facultate, relația cu părinții a rămas tensionată, transmite Libertatea. În cererea depusă, petenta spune că toate neajunsurile din relația cu părinții au făcut-o să îi dea în judecată și să le ceară o pensie de întreținere.

Te-ar mai putea interesa și:

Judecătorii nu au admis plata unei pensii de întreținere

Până la acest moment, cerea depusă de tânără nu a avut câștig de cauză. Părinții acesteia au prezentat dovezi care arată că i-au asigurat fetei condițiile necesare pentru continuare studiilor.

Aceștia au dovedit că:

  • I-au dat fetei circa 3,500 de lei pe lună pentru cheltuieli,
  • I-au pus la dispoziție un apartament în Sectorul 6.

De asemenea, părinții au fost dispuși să plătească chiria pentru un apartament într-o altă zonă sau chiar să cumpere unul. Ofertele lor ar fi fost refuzate de fată, astfel cp au cerut judecătorilor sa nu aprobe cererea explicând că:

Plata unei pensii lunare ar fi periculoasă pentru dezvoltarea psiho-emoțională a tinerei, prevenind-o de la posibilitatea de a-și crea ea însăși un drum propriu, de care să fie mândră, ca urmare a muncii proprii, susținută de inteligența nativă și pregătirea pe care le are. Cu alte cuvinte, acest tânăr adult trebuie să își manifeste potențialul nativ pe care îl are, nu să se plafoneze ca urmare a comodității pe care i-ar putea-o asigura veniturile părinților săi.

Instanța le-a dat dreptate, respingând cererea tinerei ca inadmisibilă.

Cookies