Angela Merkel a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Politehnică București

de:
31 mart. 2014
0 afișări
Angela Merkel a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Politehnică București

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, actualmente preşedinte al Senatului UPB, a confirmat pentru România liberă demersurile pe care instituţia le face în acest sens.

Aceasta a precizat că Politehnica a adresat propunerea către Angelei Merkel deoarece, înainte de a fi politician, cancelarul german este specialist în fizică şi chimie. „Universitatea Politehnică Bucureşti a fost înfiinţată pe două modele – École Polytechnique din Franţa şi şcoala tehnică germană. Astfel încât avem o rădăcină germană. De asemenea, avem o facultate în care predarea este integral în limba germană, iar profesori de la universităţi din Germania vin să predea la Politehnică”, a menţionat Ecaterina Andronescu şi alte motive pentru nominalizare.

Fostul ministru a precizat că, fiind un om de ştiinţă, nu vrea să se hazardeze şi să anunţe o dată exactă la care ar avea loc decernarea titlului către cancelar. Aceasta s-a arătat uimită când i-am comunicat că Angela Merkel a refuzat deja nominalizarea. „Nu am această informaţie”, a răspuns Ecaterina Andronescu, după care a încheiat conversaţia.

Reprezentanţii Cancelariei Germaniei au confirmat, în exclusivitate pentru România liberă, că Angela Merkel a refuzat să primească titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Politehnică din Bucureşti.

Reprezentantul guvernului german a negat, totuşi, că ar fi fost trimis vreun emisar la Universitatea Politehnică Bucureşti şi a menţionat că Angela Merkel deţine deja un astfel de titlu din partea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, fapt pe care îl consideră suficient în acest moment.

Cookies