ANGELA MERKEL a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnica Bucureşti

de:
01 apr. 2014
0 Afișari
ANGELA MERKEL a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnica Bucureşti

Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB) doreşte să ofere titlul onorific de Doctor Honoris Causa cancelarului german Angela Merkel. Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, actualmente preşedinte al Senatului UPB, a confirmat pentru România liberă demersurile pe care instituţia le face în acest sens.

Aceasta a precizat că Politehnica a adresat propunerea către Angelei Merkel deoarece, înainte de a fi politician, cancelarul german este specialist în fizică şi chimie. „Universitatea Politehnică Bucureşti a fost înfiinţată pe două modele – École Polytechnique din Franţa şi şcoala tehnică germană.

Reprezentanţii Cancelariei Germaniei au confirmat, în exclusivitate pentru România liberă, că Angela Merkel a refuzat să primească titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Politehnică din Bucureşti.

Deşi nu au dorit să răspundă oficial la aceste întrebări, pe motiv că un anunţ public pe această temă rămâne în sarcina părţii române, Cancelaria germană a comunicat telefonic, printr-un reprezentant al său, că Angela Merkel a refuzat nominalizarea. „Doamna Merkel primeşte numeroase astfel de solicitări şi nu obişnuim să comentăm motivele pentru care acceptă sau refuză astfel de titluri”, a precizat acesta, citat de Romania Libera. 

Reprezentantul guvernului german a negat, totuşi, că ar fi fost trimis vreun emisar la Universitatea Politehnică Bucureşti şi a menţionat că Angela Merkel deţine deja un astfel de titlu din partea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, fapt pe care îl consideră suficient în acest moment.

Cookies