ARHIVA B365

Angela Gheorghiu, dezamăgită de spectacolul lui Cezar de la Eurovision. Ce mesaj i-a transmis

Angela Gheorghiu îşi prezintă, în comunicat, punctul de vedere profesional privind participarea lui Cezar Ouatu la Eurovision, scrie mediafax.ro.

Soprana română face referire totodată la faptul că ea l-a readus pe Cezar Ouatu în atenţia publicului, în decembrie 2012, într-o emisiune de la Antena 3.

„Apoi, văzut fiind la Antena 3, Cezar a primit o propunere de la un compozitor român, domnul Faur, de a participa la Eurovision. La prima audiţie, piesa ne-a făcut o impresie nu neapărat pozitivă, cu toate că amândoi apreciem foarte mult compoziţiile sale anterioare. Cezar nu a vrut să piardă oportunitatea şi mai ales provocarea, ceea ce şi eu i-am propus să facă, dar cu oarecare scepticism. A transformat piesa în favoarea sa, aşa cum numai un muzician profesionist poate. Pentru un artist liric, o competiţie de acest fel este cu mult mai uşoară decât un spectacol sau concurs clasic. Iar cu talentul său a convins publicul din România”, spune Angela Gheorghiu.

Artista precizează că ea i-a rugat mai târziu pe toţi prietenii săi din România şi din afara ţării să îi ofere sprijinul lui Cezar. „Vangelis şi Andrea Bocelli, vechi prieteni cu care eu am lucrat şi lucrez, au fost primii care au răspuns afirmativ. De altfel, multe personalităţi au răspuns afirmativ imediat după aceea, şi le mulţumesc pentru asta”, spune soprana română.

„Spectacolul prezentat de Cezar la Eurovision, după părerea mea, s-a îndepărtat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu. Consider că toate elementele utilizate sunt greşite şi sunt departe de mesajul textului sau de gustul meu. Indiferent de rezultatul acestui concurs (unul influenţat geopolitic şi nu întotdeauna bazat pe talent), Cezar trebuie să se reîntoarcă la muzica bună şi bunul gust. Ne vom revedea cu publicul român la concertul amicului meu Andrea Bocelli şi apoi într-un concert de mare importanţă la Moscova, la teatrul Stanislavsky, unde eu am considerat că poate să-mi fie alături pe scenă. Baftă Cezar! Hai România!”, mai spune Angela Gheorghiu.

Cezar va concura în finala Eurovision Song Contest 2013, sâmbătă seară, unde piesa „It’s My Life” (muzică şi versuri Cristian Faur) va intra în competiţie pe poziţia 14.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button