ARHIVA B365

Un angajat al BCR, URMĂRIT PENAL. A furat bani din contul unui client, pentru un BMW X5 şi o casă

Procurorii au dispus la data de 14 ianuarie 2015 începerea urmăririi penale faţă de suspectul Ş.C.R pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 360 CP al.1-3 CP, 249 CP, art.325 CP, art.322 CP, art.323 CP, toate cu apl.art.38 al.1 CP., iar în data de 19 ianuarie au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Ilfov şi a municipiului Ploieşti.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspectul Ş.C.R , angajat al unei bănci din Bucureşti, a solicitat emiterea unui nou token în numele unui client, apoi a accesat fără drept contul clientului, dispunând trei transferuri bancare neautorizate.

Astfel, la data de 06.01.2015, Ş.C.R a transferat suma de 200.000 lei într-un alt cont, motivul declarat al tranzacţiei fiind plata contravalorii unui imobil, despre care s-a stabilit că nu există în realitate. Ulterior, suspectul a mai transferat către contul său propriu suma de 49.000 lei. Din verificările efectuate a rezultat că suspectul a ridicat în numerar cea mai mare parte a sumelor de bani menţionate.

De asemenea, în cursul celei de-a treia tranzacţii, Ş.C.R a transferat suma de 318.721,20 lei pentru a achiziţiona un autovehicul BMW X5, care a intrat în posesia lui, în baza unor acte de împuternicire întocmite în fals în numele clientului al cărui cont l-a fraudat.

Totodată există suspiciunea că Ş.C.R emisese anterior o altă adeverinţă în fals, prin care acesta atesta că a stins anticipat, prin rambursare, 5 credite obţinute pentru interese personale, cu scopul de obţine un nou credit de la o altă bancă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, informează DIICOT, în comunicatul de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button