Angajatul STB care cântă muzică populară și a condus toate tipurile de tramvaie din București. A urcat pe scenă cu nume celebre

06 mart. 2021
864 Afișari
Angajatul STB care cântă muzică populară și a condus toate tipurile de tramvaie din București. A urcat pe scenă cu nume celebre

Angajatul STB care cântă muzică populară și a condus toate tipurile de tramvaie din București a urcat pe scenă cu artiști renumiți ai României, precum Ion Dolănescu, Maria Ciobanu, Irina Loghin, Benone Sinulescu.

Ion Petre este angajatul STB care cântă muzică populară și a condus toate tipurile de tramvaie din București. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, este fost maistru militar la o unitate de tancuri și a optat în 1990 pentru transportul de călători.

 

”După ce a făcut școala de conducători de tramvai și de troleibuz, acesta a devenit vatman și, în 30 de ani de activitate, a condus toate tipurile de tramvai, de pe aproape toate liniile din București”, precizează STB.

Dar, în același timp, și-a dezvoltat și pasiunea pe care o avea de mic copil, și anume muzica populară.

”Copil fiind, părinții mei aveau un pick-up cu plăci din vinil și la șapte, opt ani ascultam muzică populară”, spune Ion Petre.

Ulterior și-a dat seama că are un talent înnăscut pentru interpretarea acestui tip de muzică. A urmat cursuri de canto la Școala Populară de Arte cu profesoara Constanța Zavaidoc, fiica marelui Zavaidoc din perioada interbelică, apoi a început să cânte pe scenă.

Angajatul STB care cântă muzică populară. A urcat pe scenă cu mari artiști ai țării

La un moment dat a apărut în spectacole alături de mari interpreți: Ion Dolănescu, Maria Ciobanu, Irina Loghin, Benone Sinulescu.

”Artiștii mei dragi, care mi-au legănat copilăria ascultându-i pe acele plăci de vinil…am avut privilejul să fiu cu ei pe scenă. Pentru sufletul meu înseamnă ceva”, precizează vatmanul.

Ajuns la vârsta de 60 de ani, Ion Petre spune cu mândrie că și-a făcut o carieră artistică în muzica populară: a imprimat 60 de piese proprii, inclusiv o melodie dedicată liniei 1 de tramvai, pe care continuă să lucreze.

El este adesea recunoscut de călătorii din tramvai care îl văd cântând la televizor și vin să îi ceară autografe. Are bucuria de a le oferi acestora și un CD cadou, pentru ca muzica lui să ajungă la sufletele a cât mai multor oameni.

Îți recomandăm să citești și despre operatoarea de circulație STB care a descoperit noi activități în timpul liber. Meditează, dansează și pictează.

Cookies