Angajații STB care continuă greva riscă să rămână fără loc de muncă, avertizează directorul societății, Adrian Criț

22 ian. 2022
9311 Afișari
Angajații STB care continuă greva riscă să rămână fără loc de muncă, avertizează directorul societății, Adrian Criț
Angajații STB care continuă greva riscă să rămână fără loc de muncă, avertizează directorul societății, Adrian Criț. Sursa foto: Digi24

Directorul Societății de Transport București, Adrian Criț, a oferit o serie de precizări șoferilor și vatmanilor care participă la greva organizată de sindicatul angajaților STB. Astfel, cei care vor ieși pe traseu începând de mâine nu vor fi afectați de cercetarea disciplinară. Totuși, angajații care vor refuza în continuare să lucreze riscă să le fie desfăcut contractul de muncă.

Ședința de sâmbătă a Consiliului de Administrație a STB s-a încheiat cu declarații din partea directorului STB, Adrian Criț. Acesta a oferit o promisiune șoferilor și vatmanilor care, deși au protestat până acum, vor reveni pe traseu în București începând de duminică., potrivit Digi24.

Angajații STB care vor continua greva riscă desfacerea contractului de muncă, avertizează directorul STB

Astfel, angajații care vor reveni pe traseu nu vor avea parte de repercusiuni în urma cercetării disciplinare ce va fi demarată, asta în cazul în care nu au comis fapte penale. Totuși, directorul STB i-a avertizat pe șoferii și vatmanii care vor continua greva și mâine că nu vor avea parte de siguranța locului de muncă.

Contractul colectiv de muncă prevede faptul că angajații care nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu timp de trei zile pot fi sancționați chiar și cu desfacerea contractului de muncă.

De asemenea, angajații care vor pune presiune pe colegii lor pentru a nu ieși pe traseu sau cei care distrug mijloace de transport vor suferi sancțiuni, potrivit lui Criț.

Pierderi de 20 de milioane de lei în 3 zile, potrivit Consiliului de Administrație al STB

Consiliul de Administrație al STB a estimat în ședința de astăzi că cele trei zile de grevă au cauzat pierderi de circa 20 de milioane de lei. Directorul societății a precizat că aceste pagube vor fi recuperate în instanță de la cei responsabili cu producerea lor, însă înainte de toate va fi realizat un audit de către o firmă externă pentru a stabili exact prejudiciul.

În cursul după-amiezii zilei de sâmbătă mai multe zeci de mijloace de transport în comun au ieșit pe traseu.

La ora 18:00 erau 38 vehicule in traseu:
-25/26 vagoane Depoul Colentina-Linia 21 12/12
L 14 2/2;
L 16 6/6
L 36 5/6
8/20 vagoane Depoul Titan
L 14 3/4
L19 1/1
L 40 2/5
L 27 2/6
L 46 1/4
1 tb Depoul Vatra 1 tb linia 85
2 tb Depoul Berceni 1 tb 73;1tb 74
1 auto Autobaza Titan 472 1 auto
1 auto Autobaza Obregia linia 465 1 auto

Cookies