ȘTIRI

Angajaţii restaurantului din Sibiu unde s-au îmbolnăvit turişti de Revelion, purtători de bacterii

Au fost finalizate o parte dintre analizele recoltate la restaurantul în care peste 40 de turişti din Bucureşti s-au îmbolnăvit în noaptea de Revelion. 

 

„Au fost prelevate 19 probe de exudate faringiene şi nazale de la personalul blocului alimentar. În opt probe din secreţiile nazale s-a izolat stafilococ coagulazo-pozitiv, dintre care două probe cu stafilococ coagulazo-pozitiv, MRSA. În două probe din secreţiile faringiene s-a izolat streptococ beta hemolitic, non grup A”, se arată în comunicatul transmis de DSP Sibiu, scrie Mediafax. 

Specialiştii DSP Sibiu au arătat că au fost lucrate şi 15 coproculturi de la personal, care sunt negative pentru germeni patogeni, şi patru coproculturi de la persoane cu simptomatologie, turişti, care sunt în lucru.

De asemenea, sunt în lucru probele din alimentele care au fost servite în 31 decembrie 2015, dar şi probele din materiile prime din care s-au preparat felurile servite, rezultatele analizelor urmând să fie gata către finalul săptămânii.

Între timp, unitatea rămâne închisă din dispoziţia reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu.

În noaptea de Revelion, peste 40 de persoane cazate la o unitate hotelieră din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare şi au avut nevoie de îngrijirile medicilor, 13 dintre acestea, între care doi copii, fiind transportate la spitale din oraş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, declara că, în total, 43 de persoane au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce, iniţial, zece persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor. De asemenea, alte 30 de persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, dar au refuzat transportul la spital.

Ulterior, restaurantul hotelului a fost închis temporar, iar administratorii au fost amendaţi cu 4.000 de lei, pentru nerespectarea regulilor de igienă alimentară.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button