Angajaţii Realitatea TV nu şi-au primit salariile. Ce spune Cozmin Guşă

de:
08 dec. 2014
0 afișări
Angajaţii Realitatea TV nu şi-au primit salariile. Ce spune Cozmin Guşă

Este pentru prima dată când se înregistrează o întârziere atât de mare în plata drepturilor salariale, mai ales acum în condițiile în care Realitatea TV a înregistrat o creștere importantă de audiență pe fondul celor două runde de alegeri prezidențiale, scrie Reporter Virtual.

Cozmin Gușă, acționarul care controlează Realitatea TV, a recunoscut deschis problema și a explicat pentru ReporterVirtual.ro și pentru angajații postului de știri motivele acestei întârzieri.

Totodată, Gușă nu a putut oferi o dată exactă pentru plata salariilor și a anunțat că postul are de recuperat în acest moment peste 1,5 milioane de euro din piață:

„Am fost informat încă de acum 10 zile de către colegii de la Administrativ că vor fi probleme mari în încasarea banilor din piață, respectiv în plata salariilor din acești bani încasați.

Pentru publicitatea prestată la Realitatea TV, fără să mai pun la socoteală site-ul realitatea.net, avem de încasat astăzi peste 1,5 milioane de euro, însă o facem cu mare greutate și cu mari întârzieri, pentru că acele companii care ne sunt datoare beneficiază de prevederile Ordonanței Ghiță – Ponta, cea care a eliminat agențiile de media și publicitate din relația comercială cu televiziunile.

Rezultatul este unul simplu: dacă înainte așteptam două – trei luni după bani, ritmul în care plăteau agențiile, astăzi intervalul a crescut la peste 5 până în 6 luni. Sigur că televiziunile prietene Guvernului Ponta, România TV sau Antena 3, nu au astfel de probleme, pentru că își pot compensa astfel de întârzieri prin contractele cu statul primite în condiții care, probabil, vor fi anchetate cât de curând…

Întârzierea plății salariilor are explicații, sigur că regret acest lucru, mai ales în condițiile în care echipa Realitatea a dovedit în această toamnă că este cea mai competentă și corectă existând o creștere substanțială a ratingului, care ne-a plasat în top și care, în mod normal, putea și trebuia să fie obiectivată prin încasări”, a spus Cozmin Guşă.

Continuarea pe Reporter Virtual.

Cookies