Angajații Primăriei București vor avea salarii mai mari: Primesc sporuri de PERICULOZITATE

de:
25 oct. 2019
0 Afișari
Angajații Primăriei București vor avea salarii mai mari: Primesc sporuri de PERICULOZITATE

„Salariații din aparatul de specialitate al Primarului General și instituțiilor și servicilor publice de interes local al Municipiului București, care își desfășoară activitatea în locuri de muncă expertizate ca implicând condiții periculoase sau vătămătoare de muncă, potrivit buletinelor de determinare emise de autoritățile competente, beneficiază de spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare aprobat de Primarul general, în calitate de ordonator principal de credite dacă au fost încadrați pe o funcție din cadrul familiei ocupaționale de funcții buegetare „Administrație”.”, se arată în proiectul de hotărâre votat în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Potrivit documentului, funcționarii publici beneficiază de un spor pentru condiții periculoase sau vătămătare de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat.

„Suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusive cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din suma salariilor de bază”, se mai arată în proiect.

Consilierul USR, Matei Ţugui, a precizat în timpul ședinței că proiectul nu este clar și nici nu prevede concret cine va beneficia de aceste sporuri.

„Dacă ar fi specificat în proiect în ce condiţii se acordă sporurile şi pentru ce posturi , am fi putut vota. Dar aşa, nu putem vota acest proiect, în care nu se clarifică nimic. Se acordă un cec în alb pentru a acorda prime discreţionare, în felul în care este formulat”, a precizat Țugui.

Cookies