Angajaţii Institului Cantacuzino protestează în faţa Guvernului, miercuri

de:
18 mart. 2015
3 Afișari
Angajaţii Institului Cantacuzino protestează în faţa Guvernului, miercuri

Salariații au strigat „Salvați Institutul Cantacuzino!”, „Salvați valorile și tradiția românească”, „Vrem vaccinuri și seruri românești!”, „Bunicii și părinții noștri au trăit și ne-au îngrijit datorită Institutului Cantacuzino!”, informează evz.ro.

Potrivit unuia dintre liderii de sindicat, dr. Toader Marian salariații nu și-au primit drepturile legale de trei luni sau au primit doar o parte dintre ele.

„Din 17 septembrie există o comisie interministerială care, în șase luni, nu a găsit nicio soluție pentru rezolvarea situației institutului. Se tergiversează din partea Guvernului găsirea unor soluții concrete pentru salvarea institutului”, a declarat președintele Sindicatului TESA de la Institutul Cantacuzino, dr. Toader Marian, citat de Agerpres.

Institutul a trecut în toamna trecută din coordonarea Ministerului Sănătății la Ministerul Educației.

Mai mulți studenți la Medicină au creat o pagină de Facebook pentru a opri desființarea Institutului Cantacuzino. Pagina „NU desființării Institutului Cantacuzino” a strâns 8810 like-uri în doar două săptămâni. Studenții au organizat şi omanifestație, sâmbătă, 14 martie, în fața institutului.

Cookies