Angajaţii disponibilizaţi de RADET ar putea primi salarii compensatorii de 17.000 euro

de:
25 dec. 2011
0 Afișari
Angajaţii disponibilizaţi de RADET ar putea primi salarii compensatorii de 17.000 euro

Doar 2.000 de angajaţi vor mai rămâne la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti, dacă autorităţile vor găsi un investitor pentru privatizarea instituţiei. Restul vor fi disponibilizaţi. Aceştia vor primi pachete compensatorii care vor cuprinde între opt şi 40 de salarii, în funcţie de vechimea fiecărui angajat. Dacă planul va fi pus în aplicare, un angajat ar putea primii între 14.940 de lei şi 74.800 de lei, adică aproape valoarea unei garsoniere confort III sau II, având în vedere că un salariu mediu de la RADET este de 1.870 de lei.

În plus, cei care vor fi concediaţi îşi vor putea înfiinţa o firmă şi vor avea drept de preemţiune atunci când vine vorba ca Regia să încheie contracte de servicii. Potrivit unor angajaţi din Regie, sindicatele au bătut deja palma cu mai marii Capitalei şi acum se aşteaptă doar un investitor care să pună în aplicare toate aceste prevederi. Motivul: totul se va face pe banii privatului, scrie EVZ.

În ceea ce priveşte cei aproximativ 2.000 de angajaţi, care vor rămâne în companie, aceştia vor primi 10% din acţiunile Regiei, care vor fi administrate de sindicalişti, dar şi 10% din fondul social al acesteia. Banii vor putea fi folosiţi pentru rezolvarea problemelor sociale.

Cookies