Angajații de la metrou rămân cu salariile majorate. Curtea de Apel București a respins, definitiv, solicitarea Metrorex

25 aug. 2021
613 Afișari
Angajații de la metrou rămân cu salariile majorate. Curtea de Apel București a respins, definitiv, solicitarea Metrorex
Angajații de la metrou rămân cu salariile majorate. Curtea de Apel București a respins, definitiv, solicitarea Metrorex. Sursă foto: Facebook/ Metrorex

Angajații de la metrou rămân cu salariile majorate. Curtea de Apel București a respins, definitiv, solicitarea Metrorex de a suspenda majorările salariale de 18%.

Angajații de la metrou rămân cu salariile majorate. Curtea de Apel București a respins, definitiv, solicitarea Metrorex.

Angajații de la metrou rămân cu salariile majorate

Curtea de Apel București a respins, definitiv, solicitarea Metrorex pentru suspendarea majorării de 18% pentru aproximativ 5.000 de angajați de la metrou.

Recomandăm și: Atenție, se închid ușile. De ce este atât de bizară și de periculoasă stația de metrou din Piața Romană din București, stația sinucigasilor?

Este vorba despre majorarea salarială pe care Metrorex a acordat-o la sfârșitul anul 2020, în plină pandemie cauzată de COVID-19 și cu „măsluirea” datelor economice, conform unui Raport al Corpului de Control al Ministrului Transporturilor.

Astfel, decizia din luna iunie a Tribunalului București a fost menținută de Curtea de Apel București. În data de 24 iunie 2021, Tribunalul București a respins ca fiind inadmisibilă cererea pe care a făcut-o Metrorex pentru o Ordonanţă Preşedinţială.

„Soluția pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Respinge cererea formulată de intimat referitoare la obligarea apelantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.08.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  3951/2021  24.08.2021” – Decizia CAB.”, potrivit economedia.ro.

Curtea de Apel București a respins, definitiv, solicitarea Metrorex

În luna iunie, administrația de la metrou i-a cerut Tribunalului București să suspende majorările salariale din Contractul de Muncă Colectiv care a fost încheiat la sfârșitul anului 2020. În acel moment, aproximativ 5.000 de angajați au primit salarii mai mari cu 18%, potrivit unei citații primite de sindicaliști.

Recomandăm și: Sindicaliștii de la metrou îl amenință din nou pe Cătălin Drulă în tensiunile Metrorex: Daca vor fi dați oameni afară sau li se ia din salariu, vom începe procedurile pentru declanșarea grevei

Practic, printr-o Ordonanță Președințială trimisă Tribunalului București, Metrorex dorea:

  • să fie suspendat Contractul Colectiv de Muncă încheiat pentru intervalul 2020-2021,
  • să fie suspendate majorările salariale de 18% aplicate începând cu data de 1.11.2020, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, nu a fost de acord cu decizia conducerii Metrorex de a majora salariile în plină pandemie de COVID-19. Moment în care românii nu mai foloseau metroul, iar încasările au fost mai mici din vânzarea cartelelor.

Cookies